Oslodag med Johanna igår:D

Igår åkte jag och Johanna till Oslo för att kolla lite och shoppa:D Har inte handlat på jättelänge så et var kul:-) Men det blev inte så mycket ändå, några linnen på rea å lite smycken:P Johanna köpte lite mer:P Hon har blivit värsta shopaholicen:P Först gick vi genom karl johan, sen gick vi till Aker brygga och kollade in alla dyra, fina restauranger som Alex tipsat om, men de var lite för dyra för oss(ja menar minst 250 för en köttbit) Nej, vi gick i lite affärer, sen åt vi pirog på en liten lunchbar.

Gick och fotade slottet och universitetet, sen tyckte vi att det räckte med sevärdheter så vi gick och handlade på karl johan. Ganska många tiggare och knarkare fanns det..inte så mysigt.

När vi var klara med karl johan gick vi till Oslo City, ett görstort shoppingcenter med sex våningar. Blev lite höjdrädd måste ja säga, för de va typ i glas allting så när man stod överst kunde man se ner till understa våningen..

När vi va helt slut i benen satte vi oss på ett cafe och köpte lite fika, johanna tog en nork bulle men ja tog det gamla vanliga wienerbröd..får nog testa nåt nytt nästa gång, bor ju ändå i norge nu liksom..

Åt på La Baguette, mysig lunchbar inne i oslo city, med jättegoda baguetter!! Satt där tills ussen gick hem. Tänkte ha American Pie maraton på natten men vi somnade efter en halv film..så de får bli en annan gång:P

Idag åkte Johanna hem:-( Sen jobbade jag och nu väntare jag på att Desperate ska börja tio över tolv. Då blir det choklad och vindruver och sen somnar jag nopg i soffan..

Saknar er där hemma!!!<3
image33
Jaa..Karl Johans gate:-)

image34
Slottet

image35
Jojo på slottstrappan:-)

image36
Jag och Jojo äter pirog vid Akker brygga shoppingcenter

image37
La Baguette, jättegoda baguetter i Oslo City köpcenter!!

Galen katt...

Hårdbjörn ska kastreras snart, tur de för ja fick nyss släppa ut honom för han var helt galen..rev i soffan och mina jobb-byxor och mej..Så nu får de vara nog:P

Idag kom de tre stycken till restaurangen, en fredag, inte bra de:S Men men de kommer väl mer imorrn säkert. Så jag passade på att fota lite överallt i restaurangen, Alex undra om ja va paparazi(eller hur de nu stavas) och ja, de kan man väl säga:P Alltid lika kul å ta kort:-)

Tänkte laga mat direkt ja kom hem, var så sugen på spaghetti å köttfärssås. Så ja la allt ja behövde å gick upp till köket(bäst å använda de innan dom kommer hem) och fick börja me å diska allt(som vanligt eftersom ja bara har en kastrull å en stekpanna). När ja skulle dela spaghettin i två delar så sa de kras å de va spaghettibitar i hela köket...suck..så de blev till att plocka bitar en kvart innan ja kunde börja me maten..

Nu kollar ja på American Pie(för tredje gången eftersom ja chattar samtidigt så har ja aldrig sett hela). Pappa och Johanna kommer imorrn me, så ja får städa lite här:P Å dammsuga upp alla spindlar och skalbaggar som kryper runt( såå äckligt!!!)

Godnatt!

image25
Jag, Tobbe och farmor på restaurangen innan första resan hem:-)


Hårdbjörn

image27
Sover sött på mina fötter:P

image28
Kaffebönor:P

image29
Såna här kaffekoppar vill ja me ha, men dom e dyyyra!


 image30
Så här skulle jag se ut som kock...

image31
De tre dyraste vinerna, mellan 900 och 1500...Våga dricka dom:P

image32
Kakao:P Mumma:-)

Vågar man åka till Oslo???

Sitter i soffan med datorn i knät och chipsen bredvid:-) Kan man ha det bättre? Nej nu låter ja som en datanörd, men sen internet fungerade så har ja suttit här ganska mycket..Bra sätt att hålla kontakten med alla.

Idag var de en lugn dag igen..tre bord tror ja det var, så de var lite segt. Men jag ska inte klaga för mycket, imorrn blir de väl fullsatt..Men då blir de mer dricks:-)

Alex berättade om Oslo förut..att de va superlätt att åka bil dit och parkera i centrum. Som om jag skulle våga åka dit när ja knappt hittar i karlstad..Nej det blir bussen johanna:-) Sen berättade han att han blivit misshandlad och rånad där:S låter inge vidare..men vi ska ju inte gå runt där ensmma på natten direkt så ja hoppas de går bra.

Kanske ska söka lite extrajobb på ett hem för utvecklingsstörda nån dag, vore kul att få göra nåt bra när jag är här..Får se vad det blir.

Nej nu ska ja se på american pie och äta godis:D

Sov så gott allihopa

Tillbaka till jobbet..

Igår åkte ja tillbaka till Norge, åkte tåg från Åmål nio, Tobbe skjutsade mig och vinkade av mig. Alltid lika jobbigt att säga hejdå, fast man vet att man snar ses igen..Stackars dom som har distansförhållande jämt!

Bytte tåg i Kil, somnade sen och vaknade lite innan Kongsvinger, där blev det nyte till buss. I Lilleström var det ganska rörigt med bussarna, så jag frågade i informationen pch fick ett svar., sen frågade jag busschaffören och fick ett annat svar..men ja kom rätt tillslut:-)

Det var inte smart att ta en rullväska och en stor axelväska för det var ju en bit att gå från bussen opch hem..tog en halvtimme ungefär, eftersom de e grusväg sista biten, vilket inte går mer rullväska..

Kom hem en timme innan jobbet, kollade om internet möjligen hade börjat fungera, och DET HADE DE:-) Blev jätteglad för det betyder att jag kjan hamer kontakt med alla där hemma:-)

På jobet var det väldigt lugnt, men hon som jobbade i helgen är väldigt lat och slarvig sa alex, så jag fick diska, städa, duka och ställa in nya drickor, för hon hade bara gått hem utan å göra de..Fast längre tid för mig= mer pengar så ja klagar inte:-) Fick reda på min lön igår med, så idag har jag fixat ett konto här.

Nej nu ska jag äta och åka till jobbet..

Ha de!

Hemma:D

Nu har jag varit hemma sedan i fredags, väldigt skönt och kul att träffa alla! Valde rätt helg ocks¨, då det var marknad så de flesta gamla klasskompisar och kompisar var hemma. Åkte tåg från Oslo, dit jag fick skjuts av Alex. Gick runt och shoppade lite innan tåget gick, fanns ett görstort köpcentrum precis bredvid järnvägsstationen:-) Sen blev det buss i stället, till Kongsvinger och tåg därifrån hem till Åmål:-) Tobbe mötte mig med ett leende när jag kom hem, sen väntade familjen hemma:-) Det blev myskväll med pizza, vin och godis:-)

Gick på marknaden med Tobbe, Hanna och Robin. Larsson gick me en stund också:-) Köpte strumpor, godis och en snigel(korv me bröd alltså).

På kvällen blev det lite förfest hos Hanna och sen HC, jättemycket folk och görkul!! Mycket dans:-)

Söndagen blev det mest att sova, sen blev jag bjuden på fläskfilé, klyftpotatis och bearnaisesås av Tobbe:-) Päronhalvor med after8 i ugnen till efterrätt:-) Supergott!!
Tack Tobbe<3 

Måndagen tog jag, Jojo och Hanna hål i öronen(ett bara). Jag var på Ekbacken och hälsade på alla gamla söta:-) De flesta kom allt ihåg mig:-) 

Idag har jag packat och vart hos Tobbe en stund, städat och lagat lite mat. Får ju hjälpa till lite när jag är ledig:-)

Nej nu ska ja va social me Jojo framför TV:n:P

Puss 

En dag kvar:D

Imorrn vid den hær tiden så sitter ja på bussen påvæg från Oslo:D Ska bli såå skønt att komma hem lite, æven om ja bara har vart borta en vecka så kænns de jættelænge..

Idag har ja væl gjort de som ja gør varje dag..æter frukost, kollar på TV och går hit och sitter vid internet:P

Pratade med Anita om lønen och bankkonton och det igår och allt verkar fungera..men man vet aldrig så ja skrev upp mina tider så de inte blir nåt fel.

Væntar på att nån ska komma in på msn så ja kan chatta lite:D

Idag blir de nog mer å gøra på jobbet, det ær 15 st som har bokat bord så vi får væl se hur de går:P Så længe ja inte tappar nåt ær ja nøjd, æven om de tar lite tid...

Ses i helgen alla som ska på marknan:D


Hårdbjørn ær tillbaka:-)

Igår kom de inte en enda till restaurangen..eller jo, en take away, men ingen mer. Så ja å Alex va gansla rastløsa så vi sætte på partymusik och storstædade hela restaurangen som nu ær skinande ren:-) Fick gøra min allra førsta riktiga pizza me, med alla ingredienser på så ja skulle læra mig hur de smakar. De va svamp, panchetta, chorizo, løk, mortadella å allt va de nu heter, men gott va de:-)

Gick till Rema 1000 och handlade tre klementiner, sen cykla ja hem och kolla på TV. Ja har tydligen den norska kanal fem, så de va Greys och Desperate:-) Somnade i soffan och vaknade klockan fyra av att de andra kom hem..(lite långa arbetsdagar!) Slæpade mig till sængen och somna direkt. Men vaknade efter en stund av att något gick på min rygg, blev livrædd och hoppade upp, men det visade sig vara Hårdbjørn som komme tillbaka hem:-)

Så han låg och sov på min rygg hela natten och verkade trivas med att vara tillbaka.

Gick upp och lagade grøt, før Hårdbjørn jamade så så han fick lite makrill. Sen lånade ja tvættmaskinen som æntligen var tom och gick ner och såg på tv medans den gick..Efter nån timme gick jag upp igen, trodde ja va ensam hemma..men då står en helt fræmmande gubbe i vardagsrummet och hænger upp MIN tvætt!!?

Jag sa hej och undrade vem han var, men det visade sig vara den nya kocken på hotellet, Ralf från Tyskland..Han undrade om det var min tvætt och ja sa lite generat ja och plockade ner den før att hænga den nere i kællaren i stællet..

Annars har de inte hænt så mycket idag..væntar på att jobbet ska børja så ja kommer nærmare fredagen:-)

Ha de!

Fyra dagar kvar:D

Nu ær de bara fyra dagar kvar tills jag får åka hem:D:D Længtar så fruktansvært!! Ska bli så skønt å få vara hemma å ta de lugnt å træffa alla man tycker om!!

Idag har ja gjort minsta møjliga, vaknade tio, flyttade mig från sængen till soffan dær jag spenderade tre timmar me å kolla på vænner..Sen lagade ja korv och pulvermos, før typ femte gången på en vecka..lite tjatigt men men..Har kommit fram till att ja nog ska køpa plastmuggar før man måste diska HELA tiden nær man har två muggar me..å de e jobbigt!

Sen kolla ja på vænner igen å då knacka Alex på fønstret før han ville ha nyckeln te jobbet, eftersom ja fick ha den i helgen nær han åkte hem till væstnorge før å hæmta sin snygga bil! (en liten cab, gørsnygg!!)

Sen gick ja till biblioteket, som vanligt, jag klassas nog som stammis nu tror ja før de har alltid sparat en dator te mej verkar de som:P

Nej nu tycker ja att ¨nån kan komma in på msn før ja vill chatta..men men:P

Ha de!

Snart får ja åka hem:D

Om fyra dagar får ja åka hem:D:D Ska bli så skønt!! Och så ær det marknad då:D Ænnu bættre:-)

I helgen var Tobbe hær och hælsade på, de va hur mysigt som hellst. Han kom sent på fredagen och gick direkt till restaurangen, dær ja høll på att stænga. Så han fick hjælpa till me å putsa bestick:P
Gick hem och lagade pasta me køttfærssås å kollade på american pie(då ja inte har så många filmer å vælja på:P)
På lørdagen gick vi och handlade lite mat, som tobbe fick ta me hem nær ja skulle jobba. På fredagen kom de in en kille å undra om han kunde boka bord till lørdagen. "Ja visst" sa ja "de går jættebra". "Hur många blir de?" å han sa "fotbollslaget har ju avslutning så vi tænkte fira efter så vi blir nog runt 35 st" Å han måste sett att ja blev lite chockad før han undra om det var nåt problem å ja bara "nej då de går nog bra, men jag ær ganska ny hær och ska jobba ensam imorrn så de kanske blir lite rørigt."  "Jaha, nej men de går nog bra ska du se" sa han å skrattade. Sen kom kocken in och vi gjorde upp en meny åt fotbollsgænget. Men dagen gick allt bra, de blev ganska støkigt å de va fulla men vældigt sn'lla å trevliga, å sa att de var vældigt bra service (antar att han killen hade sagt att ja va ny..) Øyvind hjælpte mig lite me, men de blev ændå ganska stressigt me øl å mat å trasiga glas å betalningar hit och dit..Men men den dagen ær øver:P  Tobbe kom och møtte mig nær ja sluta, så vi køpte me en flaska vin hem, ( ja måste ju faktiskt smaka på de vi serverar, å så fick ja rabatt så de va bra) sen gick vi hem å tænkte att har vi vin så måste vi ju ha lite fin mat..så vi planerade att gøra pasta carbonara, før de sa kocken att vinet passade bra till..men nær vi kolla i kylskpået såg vi køttbullarna så de blev køttbullar, makaroner, carbonarasås och vin i två kaffekoppar:P Men de gick ner de me:P

Værre var de igår på jobbet..De va jag och den finska kocken Marco, som bara pratar engelska (och finska då men de fattar ju inte ja)  så ja me min dåliga engelska førsøkte prata me honom lite, å de gick ganska bra før hans engelska va inte direkt bra den heller:P Sen satt vi å klaga på att de va så långtråkigt før de kom inga..då ringer en om take away å vi får lite å gøra. Medans hon kommer å ska betala så kommer de in två gubbar å ja tænker inte så mycke på de, sæger hej å vælkommna øver take-awayarens axel och fortsætter ta betalt. Sen går ja te de två och kænner att de inte luktar nyduschat direkt..men ja ville inte køra ut sdom før dom verkade ju inte skumma..Dom fick menyerna och bestællde in varsin øl..å en till..å sen ville dom ha en till å ja fråga kocken om ja verkligen skulle ge dom mer då dom va ganska berusade å høgljudda, å han sa att ja inte skulle de..så ja sa att de fick ræcka med ølk men att de gærna fick næt annat att dricka, men de ville dom inte..Så dom børjade skælla å klaga på maten å servicen å att ja inte kunde norska å bla bla bla..så ja gav dom rækningarna och sen gick dom..usch de va inge trevligt!!
Men men sånt får man væl rækna med inom den hær branschen..
image21En av desserterna:-) Riktigt god!

image22
Jag och Tobbe dricker vin (Santa Cristina)

image23
Restaurangen:-)

image24
Bardisken:P


Snø?

Det ska tydligen bli snø idag:D Mysigt men kallt!!
Å katten har inte vart hemma nåt idag heller:( Har stædat nu å packat upp allt så ja børjar trivas riktigt bra:-) DEt ær ganska skønt att få gøra vad man vill, kolla på tv, læsa, stæda, æta:P Det får ja ju gøra annars också men ændå:P
Å imorrn kommer tobbe:D:D


Min nya bostad:P

image19
Lite støkigt men helt ok:P




Tillbaka igen:P

Då var man tillbaka i Norge då..ett himla flængande fram å tebaka, men men:P

Kænns ganska bra nu faktiskt, mycke hemlængtan bara. Jag och pappa kom hit vid ett igår, så åkte anita med oss till deras hus. Hon varnade oss att kællaren inte hunnit bli stædad eftersom dom hade missat planet hem och kommit på søndagen.
Så vi tænkte att de e nog lugnt, så støkigt kan de ju itne vara..Men dær hade vi fel!! De låg grejer øver hela kællaren, klæder, matrester, disk, døda spindlar....och det stod grejer i hela gången som går till toan och duschen, så det tog typ två timmar innan vi nådde fram till den, å de va ingen vacker syn direkt..det var lera på hela golvet och toasitsen(hoppas de va lera iaf)! Så vi hade å gøra i några timmar, slænga in alla grejer i ett rum, damma, dammsuga, skura toa å golv å dusch, møblera om, packa in grejer..
Eftersom jag børjade jobba tre var vi tvugna att hæmta kylskåpet vi skulle låna från hotellet innan, så vi åkte dit och bærde in det, det var lættare æn sængen ja å hanna bærde iaf:P Deras sællskapssjuka katt sprang runt bena på oss hela tiden så det var lite jobbigt att få ner det før trappan..
Min underbara pappa var kvar och stædade i flera timmar nær jog jobbade, så på kvællen kom jag hem till en nystædad och mysig kællare:)
Var helt slut så ja la mig i soffan å kollade på scrubs, men har glømt dosan hemma så de går inte å vælja språk..får be tobbe ta me den:-) Katten kom och la sig på min mage å kollade på tv han me:P så lite sællskap har ja ju:P
image18
Min sambo:P

Længtar till fredag!!

Puss saknar er!!!<3

Nervös!!

Usch imorrn klockan åtta åker vi:S Pappa kör upp mig och lämnar bilen där, sen åker ham hem med tåget..börjar jobba klockan tre till tio/elva. Får se vart jag ska bo då, hoppas det inte blir nåt krångel som sist gång utan att deras källare äntligen är klar..
Läskigt att vara ensam bara, fast hur många är det inte som åker och jobbar som au pair i ett år eller mer..då känner jag mig lite mesig som klagar över att jobba fyra timmar bort..

Tobbe kommer upp till helgen med, så då kommer nog veckan gå fortare:-) Känns bra att ha nåt att se fram emot!! Hoppas jag kan få åka hem till åmåls-marknaden me..ska försöka med de:-)

Nej nu ska jag ner och handla lite tills imorrn.

Pusspuss


Då var det bestämt då:)

Mailade chefen i Norge i torsdags som hon sa, men hade inte fått nåt svar idag när jag kollade. Så jag ringde henne och det visade sig att de hade missat flyget hem från Frankrike och skulle komma hem imorrn, därför hade hon inte kunnat läsa mitt mail. Så vi pratade en stund om jobbet och jag börjar på tisdag:-)
Kommer nog bli ensamt men det har jag räknat med. Men jag är ju där för att jobba, inte för att vara på semester så det ska nog lösa sig. Har med massa filmer, böcker och tidningar. Får använda internet med så det ska nog gå bra:-) Får jobba många dagar i sträck för att kunna åka hem ibland. Sen kommer familjen och Tobbe och hälsar på några gånger med. Så två månader går nog fort, speciellt om Andrea kommer i november:-)

Nej nu ska jag och Jojo gå å handla, sen göra tacos:-)

Pusspuss


Jorden runt dröm..

Jag har alltid drömt om att åka jorden runt nån gång, vilket jag hoppas kan gå i uppfyllelse till våren. Så det blir norgejobb ändå, enda sättet att få ihop tillräckligt med pengar till en sån resa. Så det får bli en ensam höst, får sitta å chatta me folk när ja inte jobbar så man inte isolerar sig totalt. Men de ska nog gå bra även om de känns lite läskigt å vara ensam.

Vad händer nu....?

Hmm..hela hösten var planerad, men allt går inte som man tänkt sig..vet inte vad man ska hitta på nu, vet inte om jag är modig nog att fortsätta jobba ensam, eller om jag ska försöka få nåt annat jobb. Hoppas på Andrea när hon kommer hem:-) Men vi får se vad det blir..