TV- kväll:)

Nu har Emelie å Bettan nyss åkt hem, vi har bakat paj och kollat på Desperate och Mia & Klara:D Hanna kom tyvärr inte, så henne tvingar ja hit imorrn så hon får hjälpa till med den sista pajbiten:P

Helgen:
HC i fredags, mysig förfest med Hanna och Cissi, sen dans på HC där vi träffa Larsson oxå! Men de va inte alls lika kul som förr för de va bara massa yngre kändes de som...nej Nöjes säger ja bara, de är allt bättre de!

Lördag va ja hos Tobbe, vi lagade lasagne för första gången å den blev riktigt god:) Lite skidor hann jag och pappa med, finfina spår! 
På kvällen blev de lugnt framför tv:n med familjen och Tobbe, Robinson på datorn (eftersom vår box har pajat) och värmeljus:)

Söndag - sovmorgon, sen släktkalas hos Tobbes mormor, god mat och massa fika! Åkte till Karlstad vid åtta och sen fick ja ett sms om söndagsmys i Kronoparken, de tackar man inte nej till:P Blev film hos Emelie och sen sov ja hos Bettan (är för rädd för att åka buss sent:P).

Igår va vi i skolan te halv fyra typ, segt som vanligt, tur man har Metro med sig! Sen blev det lax, spenat, potatis och sås, min favoritmat just nu!! Mums!! Tobbe ringde och undrade om han fick komma hit, så en timme senare kom han:) Tur att de inte är långt :P Jag bakade bröd och sen gjorde vi varma smörgåsar. Tvingade Tobbe att diska när ja såg Spårlöst, snällt va? :P

Nej nu ska ja lägga mig å se Brothers and sísters!


Ulan Bator - Mongoliet


Moskva


Shanghai - Nanjing Road

Beijing för ett år sen...

Här var i för ett år sedan..synd att man inte kan spola tillbaka tiden!



Våran lyxiga förstavagns kupé


I restaurangvagnen:)

Nej nu ska ja fortsätta skriva på resedagboken så farmor hinner få den när hon fyller år i juli:P

HC ikväll:D

Dålig service!!!

Tjejkvällen på ankan blev väl inte riktigt som vi tänkt..servitrisen vi fick var riktigt sur och grinig, ja och Hanna beställde oxfilé med pasta, och hon sa att den tar lång tid men att vi kunde få den i mindre bitar om vi ville..så de tog vi ju då..men sen kom de in potatisgratäng till, vilket hanna inte tål..vi undra varför de inte var pasta och då sa hon att hon hade ju frågat om vi ville ha i bitar å då va de tydligen gratäng till...som om vi skulle veta de liksom..sen fick Therese aldrig sin öl..tillslut hade alla fått maten och vi åt och pratade någon timme. Runt kvart i elva bad vi om notan och när vi fick den stog de 295:- för min och hannas, fast de ståt 145 i menyn, och vi blev ganska chockade..inte direkt det en fattig student vill betala..när hon kom tebaka frågade vi varför de stog så mycke när vi beställt den billiga med pasta..å hon bara "men ja frågade ju va ni ville ha å ni ville ju ha i bitar å den är dyrare" som om vi skulle veta de me liksom..efter lite tjat från oss om att vi inte alls kunde veta att det var en helt annan rätt vi beställde bara för att köttet var i delar fick vi betala 65:- styck (happy hour + avdrag för den dyra) och vi blev nöjda..men hon såg inge vidare glad ut och vi kände att stämningen för tjejkvällen inte fanns kvar..så vi gick till torget och alla åkte buss hem till sig..Blev inte riktigt som vi planerat men de va kul ändå:)




Här såg alla normala ut..:P


Emily och Katrin




En glad Therese:)

Nej nu ska ja sova så ja orkar dansa imorrn:)

Tjejkväll:)

I tisdags kom Cissi hem till mej och Hanna och vi fikade och pratade, va ganska länge sen vi sågs så de va jättekul:) Blir nog utgång för oss hemma imorrn:)

Igår va vi hemma hos Sandra och gjorde våfflor och kolade Grey´s, mysigt och gott:) Fast vissa klagade lite på att de inte va hemmagjorda våfflor..:P
Idag har de vart grupparbete och nu ska ja snart iväg och klippa mig, elevklipp, 180:- billigt och bra:) Hoppas de är en duktig elev bara...
Runt fem kommer Bettan och Cissi hit så ja får nog ta och städa lite, sen ska vi möta Hanna och gå på vårkväll på stan:) Vid nio ska vi till Ankan och äta med några från Hannas klass och Therese, ska bli kul!!

Sovmorgon imorrn, skööönt! Sen blir de väl åmål nån gång på eftermiddagen..

Helg hemma:)

I torsdags åkte ja hem till Åmål efter seminariet, och hade en lugn hemmakväll med Tobbe, mamma och Jojo. I fredags åkte ja, mamma och Jojo till Trollhättan för att kolla jojos balklänning, den va sååå fin, exakt en sån ja hade velat ha:) Passade perfekt på henne, var bara lite lång:P Sen åt vi god mat på ett café och sen blev det lite shopping. Köpte en billig vårjacka på barnavdelningen:P en klänning för 29:- och ett par skor med klack(!) får se hur ja kan gå i dom..
Det var en riktigt mysig dag med mamma och syster:)

På kvällen lagade jag mat med Tobbe, det blev schnitzel, klyftpotatis och bearnaisesås, mums!

Lördagen spenderades hemma, tog en promenad i solen till profab, sen städade ja rummet lite vilket inte blir så ofta numera. På kvällen gjorde vi tacos och såg Robinson, Sunes sommar och Allt för min dotter, de blev en salig blandning med filmer:P

Idag har ja lärt mamma och Tobbe hjärt och lungräddning, som vi lärde oss i skolan i tisdags, så nu kan dom de:P Sen åkte ja tillbaka vid fyra, Bettan undra om ja ville va me å se Benjamin Buttons otroliga liv, så ja åkte direkt till Kronoparken och vi gick till Emelie. Hann bara se halva filmen innan Beck började, så ja åkte hem, vågar inte åka buss efter att ha sett de:P

Så nu sitter ja ensam i lägenheten och har tråkigt..känns alltid extra tomt när man bott hemma  i ett hus fullt av folk...skaffar snart en katt eller nåt så ja får lite sällskap...

Är allt lite skumma typer härutanför, runt puben..många som brukar hänga där på söndagkvällar, tråkigt..en står och pissar härutanför nu..usch! nej ja ska dra ner persiennerna nu..


Försöker få eld..










Solig dag:)

Har nyss kommit hem från intervjun inför sommarjobb inom vården..valde resurscentrum för att de verkade kul men de lät inte alls lika kul när ja väl satt där och blev intervjuad...så nu har ja lite panik för va ja ska göra..usch vill både va hemma i Åmål och här under sommaren, så tråkigt att komma hem till en tom lägenhet efter jobbet och vara helt ensam..i Åmål kunde man ju grilla eller åka och bada eller nåt...får bli ett pendlarkort så ja kan åka hem såfort jag är ledig!

Festbilder!































Klassfesten:)

Igår åkte jag till Bettan vid fyra och vi gjorde oss iordning för festen,  vid fem gick vi över till Emelie och sen kom Therese och Sandra. Lyssnade på musik, drack vin och lockade hår. Strax innan vi skulle gå kom Cissi och vi gick till klassfesten. Kändes skumt att gå på fest i skolan när vissa sitter och pluggar i biblioteket:P

I elvan huset var det två långbord uppdukade och många hade redan kommit, så vi tog plats vid ena bordet och pratade med några nya tjejer i klassen. När alla kommit va vi ca 40 st och det blev mat och vin. Senare på kvällen blev det lekar med charader och det var hur kul som hellst!! Runt tolv hade nästan alla gått hem och vi knallade hem till Bettan. Ingen efterfest utan lugnt prat en stund med Emelie. Vi somnade väl runt halv två medan Hugo satt och knaprade hö:P

Idag har vi vart i skolan en liten stund och läst redovisningen en gång, sen blev det handling och nu har vi ätit tacos:)

Ikväll kommer Tobbe<3

Film nu!

Gamla bilder:)


Filmkväll

Ja, hanna och cissi leker med kameran:P 

Planering inför Gotland





Familjeträff

Camping på ön

Bulgarien:D

Klassfesten!!

Längtar till imorrn, ska bli så himla kul!! Förfest klockan fem och klassfest klockan sju, sen sover ja hos Bettan så ja behöver inte passa sista bussen:P

I söndags va de snöslask och ja ville inte gå utanför dörren, så vi såg mest på tv, sätte upp blomm - schabloner på väggen och lagade lite mat. Följde Tobbe till tåget vid sex, sen traskade jag hem i snön. Känns alltid så ensamt när han har åkt hem, men ja kollade på tv och lagade lax med potatis och försöjkte fördriva tiden tills läggdags. 

Igår var de föreläsning på morgonen om databassökning, trååååkigt!! Sen grupparbete som gick sådär. Vi ska skriva om sjuksköterskans historia i något land och valde norge, men de fanns typ ingen fakta alls, så nu jobbar vi med England. Usch vill bara att de ska bli klart!! Redovisning inför halva klassen på fredag känns inte direkt lockande heller..

Idag har de blivit grupparbete hela dagen, sen lagade jag korv med stekt potatis. Nu ska ja försöka slita mig från msn och städa lite, innan Desperate - kväll hos Hanna. Funderar på att baka lite kokosbollar innan, men vet inte om ja orkar de..fast de lockar ju..aja får se va de blir.  

Bjuden på inflyttningsfest till Elina på lördag med, vore görkul men vet inte om ja är hemma, ska kanske med mamma och Jojo till Trollhättan och kolla balklänning.

Nej nu ska ja städa..

Födelsedagspresent:)

Igår åkte ja hem till Bettan och Hugo vid sju, och vi gjorde varma smörgåsar med kantarellstuvning (eller ja Bettan lagade maten medan ja satt och läste bloggar:P) Sen åt vi det, drack vin och såg på Så ska de låta:) Sen kolla vi på Donkey Punch, som Emelie sett, fast den va väl inte den bästa film vi sett:P Sen blev det mer vin och prat:) Dricka vin och se skräckfilm va riktigt kul:P Åkte hem med bussen vid tolv, tillsammans med ett helt gäng fulla studenter som sjöng för full hals. Tur att ja drack lite vin innan så ja inte kände mig helt nykter:P Tobbe kom och mötte mig eftersom han vart på pubrunda med några kompisar. Somnade direkt!!

Idag har ja vart på Bergvik med Bettan och Cissi, shoppat lite och åt görgoda mackor på Subway:) Handlade massa mat på Coop innan vi åkte hem. Tobbe hjälpte mig att bära hem all mat, sen gick vi och handlade mer mat inför kvällen, ja fick välja:) Ska få min 20 års present ikväll: middag och bio. Så vi har nyss kommit hem från bion, Slumdog Millionare så nu ligger ja i soffan och läser Glamour och ser schlagern, medan Tobbe står i köket och lagar sjömansbif med hasselbackspotatis:) Mums! Han tycker det är väldigt bra att ja fått större kök!


Fredagsmys

Idag hälsade ja och emelie på Bettan och hennes söta kanin Hugo, sen gick vi till skolan för att göra tenta i läkemedelsräkning. Tror den gick bra, den va inte så värst svår, men slarvfel ger ju U så:S

Sen fikade vi med Tobbe som fick komma te skolan med ett papper som skulle in..glömsk som ja är så låg de kvar hemma:P

Sen blev det en sväng till systemet för att handla vin till filmkvällen med Bettan. Så nu sitter ja hos henne medan hon lagar varma smörgåsar med kantarellstuvning:)

Bio och fika:)

Idag har det blivit läkemedelsräkning i skolan några timmar, segt men vore skönt om man klarade den. Nu har ja städat lite, Emelie och Bettan kommer hit om en stund, vi ska baka morotskaka:) Sen blir det bio, "Män som hatar kvinnor" som ja trodde va en komedi men de är tydligen en thriller... Får se om ja vågar sova sen:P 

Nu har ja fått iordning det mesta här hemma, trivs som fisken i vattnet och det är såå skönt att ha ett kök!!  









Nej nu ska ja riva morötter:)

Bak:)

Vart i skolan och gjort grupparbete idag, sen blev det storhandling och så gjorde ja tacotårta. Bjöd hit Hanna så hon fck hjälpa mig att äta upp den, men fick ändå 5 matlådor:) Sen bakade jag bröd, känner mig som en riktigt husmor nu:P Sen har det blivit städning för fulla muggar, börjar kännas som ett hem nu:)
Desperate va lika bra som vanligt, längtar till nästa vecka:P Nu ska ja lägga mig och se Brothers and sisters, måste skaffa en snurrskiva för tv:n innan ja repat sönder tv-bänken..

Gonatt!


Trysil, magsjuka, flytt och klassfest

Nu blir de lite uppdatering här, fick magsjuka för två veckor sedan, var sängliggande under flytten till nya lägenheten men mamma, pappa och tobbe gjorde det mesta, så snällt:) Så nu har ja kommit iordning hyffsat här iaf, ska bara få ordning på grejerna i hyllorna och köket. Förra onsdagen åkte familjen + farmor till Trysil för några dagars skidåkning, hade underbart väder och mycket snö. 

Nästa vecka blir det klassfest på skolan, ska bli superkul, de är typ 53 st anmälda från klassen redan:D 

Denna veckan blir det grupparbeten, väldigt rörig kurs..Tenta i läkemedelsräkning på fredag också. 

När jag skulle med bussen från torget till herrhagen förut i snöstormen kom det aldrig nån buss, så ja och en tjej stod och väntade och började prata, sen sluta de me att vi tog följe till herrhagen eftersom bussen var väldigt försenad. Kul när man träffar helt främmande människa som man lär känna under en promenad:P 

Nu ska ja städa här hemma, sen blir de Cityakuten:)