Tisdag

Har haft en intensiv dag! Gick upp klockan fem och försökte vakna till. Första dagen på banravdelningen var jätterolig!! Barnen var supersöta och goa och jag fick vara med sjuksköterskan och se hur dom jobbade. Det kommer nog ta några dagar innan jag får mer ansvar. Jag fick i alla fall blanda antibiotika, gå till röntgen, prata med några föräldrar och linda ben på en liten patient. Personalen var jättegoa och jag tror det kommer bli 6 roliga veckor:)

När praktiken var slut halv fyra gick jag direkt till chefen på mitt sommarvikariat och jag fick reda på lite mer om avdelningen, rutiner, inskolning och bredvidgång. Så om två veckor ska jag gå bredvid första gången:) Det verkar vara en jättebra avdelning och trevlig personal, så jag hoppas på en rolig men intensiv sommar!!

När jag kom hem sov jag en timme innan ja mötte Hanna och Cissi på bussen och så åkte vi till Therese:) Åt marängsviss, pratade och såg Desperate:) Himla mysig kväll med underbara vänner!!









Nej nu ska ja sova, är ledig imorn och ska äta lunch med Therese på stan:) Sen blir det nog ett Afropass och lite plugg!

Praktik

Idag hade vi introduktion på praktiken och det verkar jättespännande!! Vi kommer få göra några dagar på barnakuten, dagvården, lekterapin och på avdelningen för förtidigt födda barn:D Ska bli så kul att se hur det är att jobba med barn, för i så fall lutar det åt barnsjuksköterskeutbildningen i Göteborg eller Uppsala om något år:D

Under förra veckan hade vi grupparbeten, seminarier och sen pluggade vi tentor några dagar. På kvällarna blev det träning, semelmys och tacokväll:) I fredags åkte jag hem till Åmål, åt middag hos Sandra och var i Säffle med mamma, mormor och morfar:) Lördag blev det födelsedagsfest för Emily och utgång på Tempel, en himla rolig kväll!
Igår hade jag en riktigt slappardag, såg på film, tog en promenad till MittiCity, storhandlade och gjorde massa matlådor. Förberedde en del inför praktiken också, idag ska jag försöka läsa lite om barnsjukdomar.

Nej nu ska jag och Hanna ta en långpromenad i solen:) Sen blir det beställning av broscher till examen!

Härlig helg!

Har haft en riktigt härlig helg!
I fredags var vi lediga, så jag, Hanna och vovven Vesta tog en långpromenad på dagen. På kvällen åkte jag till farmor i Charlottenberg, vi åt god mat, stickade och tittade på Let´s dance. Det är så skönt att vara hos farmor och bara ta de lugnt! På lördagen blev jag väckt klockan nio, då farmor tyckte att vi skulle ta en långpromenad i solen. Vi tog en tur i skogen, plockade lite björkris och träffade några kompisar till farmor. Efter det kom Anna-Karins familj på middag och jag visade Thailandsbilder:)

Tog tåget tillbaka till Karlstad där Bettan väntade, vi gick hem och gjorde oss iordning inför middag på Frost med Hanna och Cissi. Himla mysig kväll med god mat, vin, drink, trevlig personal och en riktigt rolig bio!! Bion slutade elva så vi gick hem och kollade Dear John, som enligt Bettan var väldigt bra, jag somnade på slutet:P

Idag hade vi klockan på kvart i åtta, ville ju se starten på Vasaloppet! Pappa är med och åker så jag får sms varje gång han passerar kontrollerna, så ikväll ska ja kolla när (om) han kommer i mål. Förra året gick det fint, så hoppas att han orkar hela vägen iår med!
Sen tog vi en promenad till Scrapbookingmässan på Karolinen, handlade en del pysselgrejer och gick lite på stan. Nu blir det mat, Zumba och lite plugg innan Solsidan!

En vecka kvar i skolan, sen blird e praktik resten av terminen, känns jättekonstigt men jag hoppas det blir kul!


Tisdag

Veckorna går undan alltså, redan tisdag kväll! Igår hade vi föreläsningar och grupparbete hela dagen, på vägen hem svängde vi förbi ica och storhandlade, lyckas alltid handla fem gånger mer än de jag har på listan...På kvällen blev det nybakta bullar och en inspelad föreläsning hos Emelie.

Idag hade i grupparbete några timmar, kursen är så flummig så vi fattar inte nåt. Men men njuter av alla dagar i skolan då det inte är speciellt många kvar. Nu på kvällen har examensgruppen vart ute och ätit middag på Frost och planerat en massa inför examensdagen. Kommer nog bli himla bra och vi ska börja fixa saker redan imorn.

Känns så konstigt att vi snart är klara, färdiga sjuksköterskor som ska börja jobba!! Men jag längtar samtidigt till att komma ut och börja jobba på riktigt och få göra allt som vi tränat på så mycket. Det kommer att vara fyra klasskompisar på den avdelningen jag ska jobba på, vilket känns jätteskönt!

Nej nu ska ja sova, imorn blir det morgonpromenad:)