Bredvidgång idag:)

Så skönt med sovmorgon! Igår åkte Tobbe och jag till Maxi för att sorhandla, ett av mina stora intressen (patetiskt, men jag tycker det är kul):P Sen blev det tacos och Wallander, jag somnade halv tio. 

Nu ska jag försöka städa lite, vid tre blir det bredvidgång. Tror det skulle vara kalas för tre barn idag:) Slutar vid åtta så det blir en lagomt lång dag:)

Imorrn blir det party, ska bli kul att komma ut! 

På söndag blir det kanske fika med City från Malaysia, har inte träffat henne sen Boats födelsedag så det ska bli kul:)

Nej städning och ev. tvätt får det bli nu!




 

Hem imorrn:D

Idag har vi haft seminarie och mittbedömning, gick väl okej men den kliniska adjunkten verkar inte direkt intresserad av det vi gör..Hon är sen varenda gång och frågade inte hur det gick med det nya handledningssystemet som ingen av oss tycker är bra. Stressade oss gjorde hon me..

Men praktiken var riktigt rolig idag, gick med huvudhandledaren och vi gick igenom det jag ville träna på. Så det blev några blodprov, dokumentation, läkemedelsutdelning och grundvård:)

Efter praktiken tog jag och Kristine en promenad och handlade lite, så nu har jag fem matlådor med köttfärsås och spagetti:) Sen har vi pratat och pluggat, och nu ligger jag i soffan medan de andra gör ett arbete som Bettan och jag gjorde klart igår. Tjatar på dom att de ska göra mig sällskap vid tv:n, får se hur de går..

Imorrn åker jag hem:D Saknar Tobbe och min lägenhet! Men sängen här är underbar, så sover görbra här!

På fredag blir det brevidgång på korttidsboendet några timmar, sen en lugn hemmakväll tror jag:)

Lördag: Fest:)

Söndag: Sova!!!

Mina kombos som pluggar för fullt


Såhär äcklig ser maten ut, för stekpannan är värdelös..





Torsby-vecka igen..

Här kommer lite uppdatering från de värmländska skogarna:

Såhär bor vi:

Vardagsrum/pluggrum/sovrum för 3 st:

Min och Bettans sängar för tillfället

Sovrum 2:


Hall:

Köket:


Emilia:


Ja vi har kollat på TV och tagit de lugnt idag, jag åkte lite skidor efter praktiken men sen blev de soffan:P Imorrn har vi seminarie, segt! Längtar till torsdag när ja ska åka hem till Karlstad:D

Nej nu ska vi snart bänka oss framför house och träna medicinska termer:P


Mysig helg:)

I fredags ville E och B fira mig, så de kom hit på kvällen, även Hanna Cissi och Therese:) Kollade på tv och pratade, drack vin och åt kladdkaka:) Mysigt!
Igår skulle jag gå bredvid på extrajobbet / sommarjobbet ja sökt, på ett korttidsboende för barn med funktionshinder. Det verkade väldigt mysigt och jag fick se hur de bodde, laga mat, titta på film och träffa de som jobbade. Verkade väldigt bra så ja ska dit på fredag och en lördag för att gå bredvid, innan jag kan jobba som vikarie.

På kvällen ringde Therese och undrade om jag ville dricka vin, och det säger jag inte nej till!! Planerade Thailand, pratade och drack vin med kex och ost, mysigt!

Idag har jag vart uppe hos farmor, där jag pappa och Jojo åkt slalom. Svinkallt men kul:) Farmor lagade jättegod mat innan jag åkte med tåget hem. Ska packa och plugga, sen blir det nog Wallander med Tobbe.

Hoppas alla har haft en bra alla hjärtans dag, även om jag tycker det är roligare att fira att man tycker om någon en helt "vanlig" dag i stället för att affärerna ska tjäna på det...

Torsby måndag - torsdag...yey...

Längtar till Thailand!!

Födelsedagen var mysig, Hanna, Cissi och Therese var här och fikade några timmar, sen tog jag tåget hem med Jojo, där det blev tacos och tårta med familjen, mormor och morfar:) Fick många fina presenter, bl a. presentkort på chokladprovning, bakgrejer, Wallander filmer och fler fina saker!

På torsdagen hade jag förfest inför Tempelfesten, och vi var 7 tjejer som drack vin och pratade:) Taggade för party gick vi mot stan, när Hanna plötsligt ramlar och stukar foten:( Hon hade jätteont, så Tobbe och Robin kom med bilen och så åkte vi till akuten, för vi visste inte hur ila de var. Där blev vi sittande i fem timmar innan nåt hände...Foten vara "bara" stukad, men hon får hoppa på kryckor ett tag:( Vi tar igen utgången när din fot är bra Hanna!

Praktik hela helgen, har blivit mycket roligare, och jag känner att det är rätt yrke för mig!! Har fått sätta dropp, blod, ge injektioner och ta blodprov. Till veckan ska jag vårda en eller två patienter helt själv:S Men det ska bli spännande! Vi är nog ca 5-6 stycken som bor i lägenheten under veckan, blir lite trångt och kommer nog bli lite stressigt på morgonen när alla ska trängas på toa och i köket. Men skönt att komma hem efter en jobbig dag när man kan prata med nån om det som hänt:)

Igår kom jag till Karlstad, gick en sväng med Therese och grejade hemma, sen blev det Wallander med Tobbe. Idag firar vi 3 år <3 Ska ut och äta nånstans när han slutat skolan.



Borde plugga idag, men orkar inte, kollar Thailandsresor istället:P Ska fixa ett dykarcertifikat innan vi åker också, kommer bli dyrt men men, vill dyka när vi är där!




www.phuketinternationalhospital.com


Födelsedag:)

Då var man 22 år då, detta ska firas med fika om en stund, sen kommer antagligen familjen om det inte snöar för mycket.
Första praktikdagen gick ganska bra, mycket att hålla reda på bara, men spännande! Fick ge fem injektioner och se när de satte kateter igår iaf, så jag hoppas jag får göra ännu mer under helgen:)

Nej nu ska ja baka rulltårta:)


Längtar till sommaren och stugan, men snö är härligt det med:)


Första praktikdagen

E och B jobbar dagen, så de gick upp tidigt idag medan jag låg och sov. Men halv åtta gick jag upp, gjorde frukost och promenerade till biblioteket, där jag sitter nu. Ska plugga och sen försöka se hur man kommer till några skidspår. Ska ta med skidorna till helgen och åka lite, och kanske boka in mig på något av bollpassen på gymmet på sjukhuset:P

Det är såå mysigt här med små berg runt om och massa snö, känns som om vi bor i fjällen:) Kollade även när badhuet är öppet, så vi kan bada fram till åtta, vore gött efter en hel dagspraktik:) Badkar i lägenheten har vi också:D

Imorrn bär det av hemmåt, firande av födelsedag och träffa familjen:) Ledig till på fredag (kanske lördag) så det blir Tempelfest på torsdag:)

Nej nu ska ja knalla hemåt och lägga mig och se på tv innan jobbet börjar, lite nervös men det ska bli spännande!

Fick ett kusinbarn igår med:D En liten flicka, ska bli såå kul att se henne:D


Torsby

Nu sitter jag, E och B i ett studierum på Torsby sjukhus.

Igår vid åtta tog vi tåget från Karlstad, bytte i Kil till ett envagnståg utan fungerande toalett..inte bra för mig som var kissnödig..men men fick knipa i en timme tills vi kom fram. Stationen var helt öde och det snöade, var ca 15 minus och vi drog våra rullväskor mot det lilla sjukhuset. Hittade tillslut akuten där vi fick vår nyckel och en karta. Gick en lång omväg (tydligen) och kom efter tjugo minuter fram till vår lägenhet. En ganska mysig tvåa med sängar och kök. Åt lite kvällsmat och kollade Wallander innan vi somnade.

Efter en halvbra natts sömn gick vi upp, åt frukost och gjorde oss klara, sen gick vi till sjukhusentrén där vi mötte de andra i klassen och våra handledare, hade introduktion till tolv och kollade avdelningar mm. Ska vara på en avdelning för personer med sjuklig fetma och buksjukdomar, ganska intressant hoppas jag.

Sen åt vi mat och gick en tur på stan, såg att Stig Larssons 3:e film visas på den lilla biografen ikväll, så dit ska vi gå vid sju:) Skidtunneln och spåren ligger precis bakom lägenheten:D Så i helgen ska skidorna med. Jobbar bara denna helgen, sen är det bara på veckorna:D

Nu ska vi plugga å sen gå hem och laga mat:)

Tror det kommer bli bra här uppe!