Vill ha sommar!!

Nu var det ett tag sedan jag skrev här, men veckorna går så fort och jag försöker vara ute i solen så fort det går:) Förra veckan började jag på psykiatriplaceringen, är på psykosteamet. Där åker man hem till folk som har schitzofreni och ser hur de klarar sig hemma, och vissa patienter kommer till avdelningen och får injektioner, samtal mm. Hsar varit med på ECT, elbehandling för de med djup depression och idag har vi varit på flera hembesök. Det är ganska kul med psykiatri, men väldigt läskigt att man kan vara så sjuk, se personer som inte finns, höra röster, känna sig bevakad och jagad...usch!

I onsdags kom Jojo hit, vi solade, gjorde paj, såg Greys och pratade:)
I torsdags var det vårruset, vi var ett lag tjejer som sprang, och det ösregnade hela tiden...men sprang 5 km utan att stanna så jag är riktigt nöjd! Efter det hämtade vi vår picknickkorg och åkte hem till mig och fikade några timmar:)

Hade träningsvärk hela helgen, på fredagen var jag och Hanna på tjejmiddag hos Malin, görgod mat och goa tjejer! Lördagen jobbade jag till ett, med Hanna:) Var iväg och handlade leksaker med ett av barnen och sedan lagade vi mat och spelade Wii. På lördag kväll satt jag och Tobbe och solade och åt grillad korv, sen kom mamma, hon hade köpt med massa gott så vi gjorde greksallad och baguetter och såg på film.

På söndagen blev det jobb igen, var ute på promenad, spelade massa spel och gick till pizzerian:) Längtar till sommaren då man bara kan jobba och slippa tänka på plugg! Imorn ska vi ha möte med alla vikarier och få sommarschemat.

Igår kväll cyklade jag och Therese ner till parken vid älven och grillade och njöt av solnedgången:) dag blev det oxå grillning med några klasskompisar vid Kroppkärrsjön, så fort solen kommer fram får man passa på! Det blir grillning på fredag igen, för då ska vi ha klassfest med brännboll, så vi hoppas på bra väder!

Nej nu ska ja göra klart seminarieuppgiften så att det blir en sak mindre att plugga på! 


Sista praktikdagen!

Äntligen har vi gjort sista dagen på praktiken! Var en görseg dag som vanligt, fick typ träffa två patienter och sitta och plugga resten av tiden. Vi fick iaf sluta fyra. Sen blev ja sugen på att klippa mig så jag fick en drop in tid så nu har jag axellångt hår:)

Sen blev det Ica Maxi med Tobbe, handlade dumle och nobless för jag har bakat dumlekakor till hans kalas. Sen gjorde jag fläskfilé med svampstuvning som jag åt framför Greys:) Ska försöka städa här ikväll, känner mig ovanligt pigg så får väl passa på...

Imorn blir det sovmorgon, såå härligt!!


Tobbe 22 år:)

Idag fyller älsklingen 22 år:) Även pappa fyller år, men honom firade jag i helgen. Vi var i stugan med farmor lördag och söndag, storstädade alla stugor, skakade sängkläder, sopade golv och krattade löv, så nu är det färdigt för sommaren:) Det var även Charlottadagen på lördagen, som en marknad typ, så vi fikade och köpte lotter av farmor. Vann två chokladaskar, i allafall bättre än virkade dukar:P  

På söndag kväll gjorde jag en tacopaj och kollade Wallander och hade en härlig hemmakväll. Måndag var det praktik i Kil, lika segt som vanligt så vi åkte hem vid tolv...Imorn är sista dagen, ska bli så skönt! Blir så rastlös när det inte finns nåt att göra och när man bara får titta på hela tiden.

Idag har vi haft seminarium till tolv, jag och Therese var hurtiga och cyklade till skolan. Härligt med lite frisk luft! Vi ska även vara med i Friska Karlstad och leta kontroller och vinna priser:) Härlig motion i sommar!

Eftersom älsklingen fyller år idag gjorde jag grillspett av fläskfilé, halluomi, paprika och lök och sedan åkte vi ut till en mysig grillplats vid älven och grillade och solade några timmar:)

Längtar till torsdag, då blir det tjejkväll och utgång:D Och släktkalas för Tobbe på dagen:) Sen blir det jobb lördag och söndag, bra med pengar!

Thailand:)

Idag har jag och Therese vart hos Emelie hela kvällen, planerat och äntligen bokat Thailandsresan. Lite krångel med betalningen men nu är biljetterna fixade:D 4/12 - 12/1, 5 och en halv vecka i solen. Ska bli underbart! Mellanlandning i Amsterdam och Kuala Lumpur och en väldigt lång flygresa...

Idag har det vart praktik hela dagen, eller ja och Sofia smet ganska tidigt...dagarna är så sega! Imorn ska jag gå med en barnmorska, ska bli skoj:) Efter det blir det grillning på Gubbholmen om vädret tillåter, och det hoppas jag!

Åker till farmor på lördag, för att ha en lugn helg med henne och pappa, åka till stugan och göra iordning:) Till veckan fyller Tobbe och pappa år, så får väl kolla lite presenter oxå:P

Nu ska ja göra klart ett seminarium som ska va inne imorrn...

Snart Thailand

Idag har jag, Therese och Emelie varit i skolan hela dagen och fått information om valbara kursen som vi ska göra i Thailand. Sen satt vi i solen i flera timmar och letade och jämförde flygresor till Phuket. Bokningen blir på torsdag, ska bli så kul när det är bokat och klart:D Och det ser ut som om att det kommer bli ca 5 och en halv vecka:D

Sen blev det medel på friskis och lite plugg. Sitter i soffan och äter gröt, smörgås och avokado och ser desperata hemmafruarna...:)

Igår blev det jobb hela dagen, åkte till Burger King, spelade bandy och var ute i solen nästan hela dagen, härligt!:)

Är så ressugen nu, pappa föreslog att jag skulle åka med till Paris efter sista tentan, tågluffa några dagar. Sitter och kollar upp det nu och det vore inte helt fel!! Spara pengar får de allt bli ett tag i så fall!



Det finns inget bättre sömnmedel än att somna till tågets lugna dunkande! Skulle nog kunna bo på ett tåg och bara åka runt i Europa om jag hade tid och pengar!

Imorn blir det VCT igen...men ska va på BVC och spädbarnsmassage så de ska bli riktigt kul:D


Lyckad kväll igår!

Vid sju möttes järnänget på torget, gick mot Alfies, där det var fullsatt. Vi kunde få bord om en halvtimme sa de, så då gick vi mot Tempel för ett glas vin. Första uteserveringen för iår, och det lär bli fler!! Sen gick vi till Alfies där vi beställde görgod mat! Pasta, kött och pizza.

Efter några timmars prat gick vi till Cissi, drack vin och lyssnade på musik innan jag och Cissi gick till Nöjes och dansade:) Gratis inträde fick vi oxå, inte helt fel!




Idag blev det sovmorgon, sen har ja och Tobbe  gjort hemmagjorda grekiska hamburgare, supergott! Ikväll blir det en lugn hemmakväll, ska plugga och städa och bara njuta av ledigheten!




Imorn blir det jobb hela dagen.