Sovmorgon och jobb

Hade en lång skön sovmorgon, vaknade tio och låg och läste "Inte mitt barn" som är jättebra!! Sen blev de lite frukost och dusch och hämta posten. Där låg det en check till mig med skatteåterbäringen från norge, inte helt fel:D Kolade nettos reklamblad och där fanns det cykelkorgar för 29:-, ja som har en tillplattad, rostig sak som hänger fast med skosnören blev glad och tog cykeln ner och köpte mig en ny snygg, svart cykelkorg:) Sen blev det jobb=jobbigt!! Men en del fikabröd så de gick ju bra:P

Nej nu ska ja fortsätta läsa, gonatt!

Datorköp:)

Har nyss köpt en egen bärbar dator!:) Det blev Fujitsu Siemens Pa2510-15P , 4990:- Hoppas den är bra! Pappa har hjälpt till så ja tror de.

Annars har ja vart på Profab me mamma, handlade tre par gardiner för 80:-, billigt å bra:P Sen åt vi middag på altanen nu när solen änligen tittat fram igen! Sen städning i källaren och bad med mamma  jojo, görkallt men svalkande:P Efter det promenad med hanna och till sist film i soffan:) Nu ska ja sova, börjar ett imorrn, gött!!
Fin regnbåge i stugan!


Stugan-ska dit till helgen:)

Baguetter och vitlökssmör:)

Mums va gott!! Skulle nog kunna äta minst två långa baguetter helt själv för det är så himla gott!! De blir kvällens mysmat för mig och mamma, jojo skulle på kalas.. Hoppas det är nåt skoj på tv också!!


Tsatsiki, paprika med yoghurt och fetaost med krossade oliver, görgott!!









Morgonpigg:)

japp, vart vaken sen kvart över fem, händer inte ofta:P mamma har nyss gjort gröt å så ser vi på tv4morgon:) Ska te jobbet halv sju..


Såhär pigg är ja typ..


Vill tillbaka!!


Sverige-Grekland-kvällen


Midsommarnatten

Nej nu får ja ta å göra mig iordning!!!

Otur idag..

dagen började med sovmorgon, efter det en god frukost och sen tänkte ja ta mig en lång dusch. När ja e färdig å drar bort draperiet ser ja att hela badrummet är fyllt med vatten ända upp till tröskeln...bara till att börja rensa avloppet:( men fick inte loss nåt så de va helt stopp, ringde mamma å fråga va ja skulle göra å hon undra om de läckt nåt i källaren, å ja kollar nere å de droppar från taket ner i matkällaren:S Inge bra! Så de va bara å ringa pappa som kom hem och lyckaes få avloppet fritt, sen fick ja skura å storstäda i tre timmar innan de blev torrt..Men nu är badrummet renare än någonsin:P

Lagar korv å makaroner nu, mums!! Sen blir de jobb till nio, känner inte för å jobba idag..


Sandra å Andréa på HJs











Hanna rider åsna i Lindos




Kubbturnering på Midsommar


Inte nyktra...


Likör i solnedgången


Månsken

Foton från Rhodos, Midsommar och veckan


Hotell Pamasol

Stranden vid hotellet



Rummet..lite stökigt:P

Förfest på bakongen

Drinkar:)







Gränderna i gamla stan

Faliraki

Poolen vid hotellet



Båten till Lindos, tot tre sega timmar..

Framme i Lindos:)

Inför flytt

som jag hoppas blir av, det hänger på om jag kommer in eller inte. Men det hoppas ja på annars flyttar jag ändå och hittar på nåt:) Håller på att kolla upp vad man ska tänka på innan flytten med försäkringar, post, tv mm. Och vart i karlstad ja vill bo..Blåklockan tycker ja verkar mysigt, eller Herrhagen. Vill nog bo ganska centralt, inte vid uniersitetet i alla fall..så ja ska kolla upp de nu. www.flyttaguiden.se  var görbra!

Ja å jojo håller på å bakar blåbär-å hallonpaj, bra mat efter friskis:P Mums!!

Resebudget..

sitter ja och pappa och försöker räkna ut..har väl gjort det mesta men kollar igenom alla kvitton och kostnader för att se så det stämmer och så att alla har betalat lika mycket. Tänkte bli klar med allt innan hösten för då blir de lite rörigt!

Annars händer inte mycke idag, inget jobb, lugnt å skönt!! Ska kolla lägenheter och sen blir de friskis tror ja:) Kanske ska försöka få me tobbe, vore en ganska rolig syn;P

Svarta pannkakor...

Är inge bra på å steka pannkakor..de blir svarta..

Jobb, promenad och pannkakor:)

Idag har ja jobbat, bara till två men de va hur mycke som helst att göra!! Var helt slut när ja kom hem så ja somna direkt;P Gick en promenad med Tobbe vid Hannebol och sedan har ja fått hjälp me å kolla bärbara datorer(kan ju absolut inget om sånt!!) Så nu kikar vi på de å steker pannkakor åt jojo som kollar på tv;P

Ledig imorrn (än så länge), vore gött me sovmorron!!

Rhodos, Midsommar i stugan och snart flytta hemifrån:)

Är lite dålig uppdatering här känner ja, men de har vart mycke jobb under veckan får ja skylla på:P

För en vecka sen kom ja å hanna hem från en härlig vecka på Rhodos. Det var stekhett och molnfritt varenda dag och vi hängde vid poolen och stränderna varje dag. Kvällarna befann vi oss i Rhodos stad där vi gick i gamla stan och alla mysiga gränder, kollade barer och följde Sverige-Grekland med varsin Sex on the Beach:) Fredag kväll blev det bar- runda på bland annat Blue Lagoon Pool Bar, en supermysig bar med piratinredning och en stor inomhuspool, livemusik och grekisk dans, helt gratis!! Sen bar det av mot bargatan där det blev fler drinkar och runt klockan tolv gick vi in på Colorado, stans största disco. Liveband som spelade kända låtar fram till klockan sex, så vi dansade och sjöng med till halv fyra, sen fick det bli taxi hem! Hade en jätterolig vecka, åker gärna tillbaka!!

Under midsommarhelgen har vi varit i stugan, Tobbe följde med:) Och farmor var där:) På¨midsommarafton åkte vi till hembygdsgården där det var dans och fika, sen hem och laga mat innan päronens kompisars familj kom och det blev en hel del nubbar, vin och annan dryck till god mat och jordgubbar:) Senare blev det sång och dans av både äldre och yngre:P

Idag har ja jobbat och kollat viktiga grejer inför flytten:) Det närmar sig med stormsteg och ja väntar bara på intagningsbeskedet!! Nej nu ska ja till friskis, första träningen på vääääldigt länge!

Skolavslutningar

för fullt, lågstadiet gick med flaggor genom stan, så glada och söta de var:) Å sen va de niornas avslutningsmiddag på Stadshotellet..alla har avslutningar men inte vi:( Så ja å hanna kom på att vi skulle fira att vårt sabbatsår är slut:) Så det blev en glass på marinan, mums!

Under sabbatsåret har det hänt en del:

¤ Jobb på Ekbacken under sommaren
¤ Norgejobb 3 månader på italiensk restaurang
¤ Julmarknad i Oslo
¤ London med älsklingen
¤ Jobb på Ekbacken igen
¤ Tåg till Kina och tillbaka med pappa och farmor
¤ Rhodos på söndag:)


Är riktigt glad att jag tog mig ett år ledigt och tjänade pengar och reste, nu är jag redo för tre år som student:)

Ja å jojo har nyss bakat smörkakor, ska snart njuta av dom framför Law and Order:)


Studenten imorrn

för dom som har turen att gå i trean, tyvärr har ju en annan redan gjort de..skulle gärna uppleva den dagen i år med!!:) Typ alla grannfamiljer här har barn som tar studenten, så de kommer vara fest lite överallt här imorrn antar jag:P Jobbar på morronen å sen kurs 13-16, så efter de blir de till å cykla mot Karlberg för att träffa hanna å tobbe å se alla glada studenter:)

Här kommer lite bilder från kulturen:

Lite förfest:)






Va har sara druckit egentligen??:P



Idag blev de lång sovmorron hos tobbe, sen skulle han laga makaroner å korv(avancerat liksom:P), men de gick väl sådär, makaroner över hela golvet å spisen å korven såg lite mörbultad ut;:PMen de smaka bra iaf:D Tack älskling<3

Och lite sommarbilder:








Nu har ja suttit här en timme å läst bloggar, medan solen skiner ute..men ja vill ner te stan å fika men hanna jobbar:( Så ja funderar på å göra mig en banana split å sätta mig ute:)

På lördag natt bär de av mot Landvetter å Rhodos för en härlig vecka med sol, bad å drinkar i solnedgången(lät kanske lite väl romantiskt eftersom de e ja å hanna som ska åka) men drinkar blir de iaf:)
 
Packade för fullt igår, nu är väskan nästan klar, men man använder ju alla sommarkläder här när de e så varmt, så de e ju typ ingen idé å packa ner de än..måste ner å växla in lite euro bara så vi inte står där utan pengar å ska ta oss från flygplatsen:P Palmasol heter hotellet å har pool å bar, bättre kan de inte bli!! 200m te stranden me:D

Nej nu ska ja ut å steka!!

Kulturfestival:)

I helgen var de då kulturfestival, jättekul och mysigt!! Vi var på stan båda dagarna, underbart väder och god mat!! På¨lördagen blev de HC med Larsson, görkul å gud va vi dansa:P Men nästa morron ringde ju jobbet sju så då fick ja åka dit, var ganska seg kan ja säga!!

Idag har ja jobbat nåra timmar, sen fikat me tobbe och nu ätit lite, men orkar inte sitta inne längre, ska ut i skuggan!!