Min lägenhet:)

Tar tåget upp nio imorrn med jojo, sen är lägenheten min bara min:D Har packat ner måttband och pennor och papper, sen ska vi väl hinna med en sväng på stan me:)

Ja å jojo åkte till finesand en sväng vid sex för att bada lite, så skönt! Men nu ska vi se House of wax, scary!!

Spännande!!

Imorrn vid denna tiden har jag en egen lägenhet:D Gud va spännande!! Hoppas att den ser lika bra ut då som när vi kollade på den!

Har jobbat till två, en arg tant slog mig, trevligt trevligt..hade nog vaknat på fel sida..

Usch vi har fullt i tvestjärtar i hela vardagsrummet, så himla äckligt!!!

Nej nu ska ja försöka packa lite mer grejer, å laga lite mat innan familjen dyker upp från campingtrippen..

Disk, disk åter disk....

fick gå hem halv nio från jobbet och så fort ja kom hem fick ja ställa mig och diska igen...upptäckte att jag har otroligt många glas, snarare 80 st...martini, snaps, vin, champagne, vanliga glas och ett antal koppar...plus att ja ska få plats med alla andra kökssaker i de två skåpen..hmm, kommer nog få förvara mycke i garderoben om ja inte köper ett vitrinskåp, för de e ju ingen vits å ha fina glas gömda..

Hatar prislapparna på alla glas å tallrikar, de går ju inte bort!!! Packar ihop lite kläder och lakan å såna grejer som kan va bra å ha, men har inga kartonger så får ner te konsum å leta´bananlådor imorrn:)

Nej nu ska ja ta en diskpaus å göra banan med choklad i micron:)

Sov gott!

Packning och flytt

Gick en sväng med hanna igår kväll, hon har redan diskat och packat typ allt i flyttlådor, ja har inte gjort ett dugg..fick lite panik så imorse fick ja packa fram allt som har legat och samlat damm under sängen, köra igång diskmaskinen och diska en massa finglas för hand..har en miljon glas typ och mitt "kök" har två små skåp..vilket innebär att ja måste köpa ett vitrinskåp:)
Har nyss ätit stuvade makaroner och korv, mums!! De ska ja leva på till hösten:) Nej nu får ja diska lite mer, tur ja är ensam hemma tills imorrn, det är grejer i hela köket...ikväll jobb 16-21!
På fredag åker ja och jojo upp till lägenheten, får nyckeln då:) Ska mäta väggar och fönster och kolla hur köket ser ut igen:P Så ja vet va mycke ja kan knö in!


Stugan hela helgen:)

Har vart i stugan sen i fredags, helt underbart!! Sol, 30 grader varmt och 27 i vattnet, inte fel:P Så vi har mest badat och seglat och legat i hängmattan. Har hunnit läsa ut en bok me, inte ofta:P Ja å tobbe va själva i stugan sen i söndags, men naturligtvis skulle allt krångla då, gasen tog slut, grillen krångla och typ alla ficklampor sluta fungera..men de va lugnt och skönt och varmt!! Idag tog vi svängen förbi farmor som fyller 79:D Köpte med krämbullar och fick lite mat, sen åkte vi hemåt. Ska jobba fyra, känns lite segt men..

Är ensam hemma nu hela veckan nästan:D Men ska packa grejer inför flytten som börjar på fredag och nästa vecka, spännande!!!

Bad och adressändring

Idag var det stekhett ute, rena sommarvärmen för en gångs skull:) Så ja, Jojo, Tobbe och Sara åkte till forsbackabaden och låg där och stekte några timmar(var ledig idag:D) Men de va lite äckligt å sola där, fågelskit överalt och de lukta piss..men skönt i vattnet:)

Sen gick ja och Jojo till stan för att kolla på present till en blivande systemetbrud:P Det blev en del grejer til lägenheten också:D

En god greksallad väntade när vi kom hem och den avnjöts med en alkoholfri ananasdrink på altanen:)

Nu har jag adressändrat, ska ordna med hemförsäkring också, det närmar sig:) Fick alla papper om kurser, litteratur, schema och nollningschema idag, gud va spännande:D:D

Nej nu ska vi baka bullar, mums!!

Flyttångest..

igår va ja superkänslig, grät för ingenting ochkände mig allmänt rädd inför flytten..men idag längtar ja som bara den tills ja får ha mitt eget:) Humörsvängningar...:S

Ja du lisa, bra fråga;P Mena nog att de inte fanns nån micro i lägenheten, men de kunde ja ju nämnt kanske;P

Onsdag-fredag blev de lugna dagar i stugan, med både bad och åskväder. På fredag morgon åkte vi mot Karlstad universitet för att gå på öppet hus, var inte så givande, vi gick vilse i skolan.. Men lite mer information fick vi:) Tobbe kom med tåget upp för att kolla skolan, sen åkte min och hannas familj in till stan för att kolla våra lägenheter, vi bor typ 5 minuter ifrån varandra:)

Har jobbat hela helgen igen och jobbar kvällen idag, börjar bli ganska sliten!! Ledig imorrn iaf, gött!! Nej nu ska ja se hur man söker bostadsbidrag och studiebidrag!

Lägenhet, jobb och stugan:)

Imorse ringde jag och tackade ja till lägenheten, känns bra:) Sen har ja jobbat till tolv, efter det en sväng till Netto där ja köpte en micro/grill för 450:- etersom de inte fanns nån sån. Ska kolla grejer på öb i årjäng sen när vi åker till stugan. Nej nu ska ja packa:)

Karlstads universitet
på fredag:D

Lägenhet:D

Igår ringde de från STUB i Karlstad och sa att det fanns en ledig lägenhet i Haga-området, så familjen tog en tur dit idag och kollade. De bor en tjej där nu men hon ska flytta ut snart, så den är ledig från 1 augusti, perfekt. Lägenheten var nyrenoverad, ljusgula tapeter och kokvrån var i hallen så sovrummet kändes stort. Men hon som bodde där hade plats för en tresits å en tvåsitssoffa, stort soffbord, säng, byrå, tv, ett långt skåp och en dator, så de va ganska fullknökat men mysigt. 6:e våningen med utsikt över järnvägsspåren och man ser Nöjes, inte helt fel:P Tar fem minuter till stan och typ två till nöjes, så den tackar man inte nej till:) De enda negativa va att kokvrån inte hade speciellt stor diskbänk å ingen ugn, men de spelar ingen roll, får baka när ja e hemma:)

Nej nu ska ja sova!! Jobb imorrn sen stugan:)

Vilken helg!!

Shit va trött ja är, har vart kaos på jobbet, fick komma in extra personal idag...men nu är de slut och min period på A börjar imorrn, 16-21, gött:P

Igår skulle ja ju ut på bluesen, gick ner me Tobbe halv nio och vi gick runt föbi campingen och alla tält, sen til stan och tillbaka mot Örnäs. Var trött å seg å inte på party humör, så när hanna å de kom in till stan efter elva gick vi hem..gjorde varma smörgåsar å såg på tv en stund.

Jobbade 11.15-21 idag, segt!!!!! men nu ska ja sova läänge imorrn!!

Bluesfest och lägenhetsletande

Efter intagningen var det bara till att ringa stub, för att höra om de skulle ringa eller jag...men de skulle dom göra när dom hittade en lägenhet som passade..hoppas de inte dröjer för länge bara!!

Igår blev det jobb hela kvällen, sprang som en jojjo mellan avdelningarna för att hjälpa till på B, men de gick bra tillslut, gött å sluta bara!! 

Promenerade genom stan till Robin som fyllde år, vi satt där och drack(alkoholfritt för mig som ska jobba) och pratade, sen gick ja och mötte älsklingen som hade vart på jobbfest, inte helt stabil:P Gick ner mot stan, hängde på XO en stund och för mig blev det rabarberpaj, mums:P Sen gick jag hemmåt, tobbe hängde med då han inte var helt nykter, vilket resulterade i att han inte mådde så bra halv sex imorse...så de gick inte att sova här inte, så nu ska ja cykla till jobbet..usch vilken dag de kommer bli!!!

Ut ikväll:D

Sjuksköterska i Karlstad:D

Fick antagningsbeskedet igår-och jag har kommit in på sjuksköterska i Karlstad!! Någon som råkar läsa detta som också ska gå där?? Kändes riktigt bra att få veta att man har en plats där!! Och Hanna kom in på lärare:D

Så nu är det bara att ta tag i att söka lägenhet, men STUB mailade att de skulle höra av sig så ja hoppas det, är kanske lite svårt att ringa om de ska sitta där och kolla igenom hundratals mail..eller ska man ringa och tjata?? Jaja det märks, får väl tälta annars:P

I onsdags åkte jag med Larsson, Malin och deras mamma till Karlstad klockan tolv, handlade en hel del på IKEA, klänning på Gina och en väska på glitter, sen käkade vi nacotallrik(vet ej hur det stavas...) och kebabtallrik på den där goda restauragnen utanför OBS.

Åkte till larssons lägenhet och tog bussen in till stan där RIX FM festivalen höll till. Men de började inte sjunga förrän sju så vi hann in i DUVAN-huset och Mitt I City en sväng, jag handlade upp mitt presentkort å Guldfynd och fick tre långa halsband:)

Sen ställde vi oss långt fram i folkhavet framför scenen och såg superbra!! Bäst var Arash!!






Nordman signerar skivor




Brolle




Arash





Bluesfestivalen denna helg, jobbar varje dag:(
Men ja, Tobbe och Larsson var ute en sväng igår, gick och kollade campingarna och spelade minigolf:) Sen blev det en sväng till XO och Iryat´s för andra gången:P

Två dagar kvar:)

Spännande!! Vill veta nu så ja kan börja packa grejer och ordna med allt!!
Få en lägenhet, flytta in, köpa möbler, adressändra, folkbokföra sig, skaffa bostadsbidrag(om de går), studiebidrag, köpa böcker, mm.

Har lagat bandpasta, carbonara och korvbitar idag, gott och snabbt, kommer nog leva på de framöver:P Får hälsa på larsson å mel ofta för där e de lyxmat:P

Undrar bara om ja kommer förstå  tvättmaskinen och bränna fast maten...inte bra:S  

Nej nu ska ja grilla korv till familjen för dom är ute å joggar, hurtbullar:P

RIX FM FESTIVAL imorrn!


Det närmar sig!

Hoppas hoppas ja får reda på intagningen på torsdag!! Så man kan börja söka lägenhet snart!! Idag har ja jobbat, sen fikat me hanna och sen kom larsson hit och vi diskuterade flytt och annat som är bra att veta:) Bra att hon redan vet allt:P

Nej nu ska ja se på tv och sova, jobb 7-14 imorrn, segt! Men helgen, hjälp:S






Snart antagningsbesked!

Ja, mellan den 11-15 får vi reda på om vi har kommit in på universitetet, spännande!! Hoppas verkligen jag kommer in på sjuksköterska i Karlstad, vill flytta upp direkt:D Men får vänta några dagar till..

Nu ska ja dra på mig regnkläder och cykla till jobbet i ösregn:( Ser inte ut att bli friskis ikväll:(

Stugan

I helgen var ja, pappa, Johanna och Tobbe i stugan. Fredag kväll var det varmt och skönt, massor av bad och grillning:) Lördag var det jättevarmt och vi badade och solade fram tills tre, då blev hela himlen grå och det började ösregna och åska. Så vi satt på altanen och åt mat och lyssnade på regnet. Blixten slog ner i sjön bredvid ön, lite läskigt!! Regnade resten av dagen men sprack upp runt nio, så vi tog oss en kanottur runt ön:) Sen blev det greksallad på altanen bland alla knott och myggor:S





Jojo rädd för åskan:P

Jobb, bad och grillning

Jobbade 7-16 idag, segt men pengar:P Tog ganska långa fikaraster och köpte glass så dagen gick ganska fort ändå;P Sen hem och äta och åka till Forsbackabaden med jojo, hanna å sara ör ett dopp. Hem, fika med mormor och morfar som kom förbi, och sedan blev det friskis.




Nu grillad korv och haluomi, mums!!