Helgen:)

Har haft den roligaste helgen på länge!! I fredags var vi lediga så ja och Emelie tog en premiärtur i skidspåren, åkte en halvmil och ramlade bara en gång:P På eftermiddagen kom min älskade syster och vi tränade ett zumbapass. Sen handlade vi massa gott och gick hem, gjorde en vegetarisk paj, åt massa godis, såg Mamma Mia och sjöng:)

Igår tog vi en lång sovmorgon, sen blev det storstädning, bakning och dans till massa gamla låtar. Vid lunch kom mamma och pappa hit och vi åt på pizzerian under mig, himla mysigt att hela familjen kunde träffas, blir inte alltför ofta! Runt fyra gick våra päron och vi satte på musik och gjorde oss iordning för kvällens dubbla 23-årsfest:) Vid sex började dom första komma och vi hade en otroligt rolig förfest med alla fina människor, så kul att så många kunde komma!! Vid halv tolv kände vi att det var dags för utgång så alla gick mot Blue Moon där vi dansade tills stängning! Det blev mat på burger king innan jag och Therese gick hemåt runt halv fyra.



















Idag blev det sovmorgon och häng i soffan till Mia och Klara innan Jojo skulle åka vid två. Ja tog en cykeltur till Hanna och hann träffa Lisa innan hon skulle hem, så vi följde henne till bussen. Mötte även Cissi och Patrik på stan så vi hann säga hejdå till honom också:)

Har försökt städa iordning lite här hemma men får ta resten imorn, väntar på att Cissi ska komma och hämta sina kvarglömda grejer och sen blir det Solsidanmys:)

Tisdag

Idag har vi haft en föreläsning om hur det är att vara nyutbildad sjuksköterska och vi kommer antagligen vara stressade, rädda för att göra fel, rädda för att få så mycket ansvar, osäkra på om vi passar som sjuksköterskor och som om inte det räckte så kommer vi inte få världens bästa lön direkt!! Ändå har vi alla valt att utbilda oss till sjuksköterskor av någon anledning:) Men jag tror och hoppas att det kommer bli jättekul att börja jobba och få göra allt som vi lärt oss under tre år.

För två veckor sedan hade vi en katastrofövning, halva klassen agerade skadade och halva klasen var sjukvårdsteam. Vi som var skadade blev sminkade och fick olika typer av skador, tex skallskada, bukskada och benbrott. Sen fick vi gå till ett stort garage och placera oss i olika grupper, liggandes eller sittandes på golvet. Efter en stund kommer sjukvårdsteamen in och organiserar sig och börjar undersöka och prioritera oss skadade. Jag hade en blödning i buken och skulle vara trött, hängig och inte svara så bra på tilltal. Det var en riktigt rolig och lärorik dag!!









Efter skolan fick jag skjuts hem av en klasskompis, sen blev det lite städning innan vi hade lite stick-kväll och semlor här hemma:) Det blev både stickning med garn, blodprov och PVK:er:P










Nu ska ja sova, imorn blir det grupparbete och afrodans:)



2011

Bloggen har haft semester ett bra tag nu, men här kommer en liten sammanfattning:

Thailandresan var helt underbar, kan väl sammanfattas med: praktik, sol, bad, djupa diskussioner om livet under stjärnhimlen på Bambo Bar, drinkar, beachparty, dykning, långa resor med buss, farliga resor med tuktuk, gungiga resor med båt, mysiga resor med longtailbåt, "Same Same but different", stark mat, god mat, billig mat, shopping, mopedåkning, paraflying, myggbett, solbränna och många roliga människor. Vi hade det superbra hela tiden och skulle kunna offra mycket för att vara där nu!

Här hemma har det hänt en del saker, men det är ingenting som jag vill skriva om här, ni som känner mig vet vad det handlar om.

Jag har i alla fall världens finaste vänner och familj!

Veckorna efter Thailand har bestått av tentaplugg, träning på SATS, promenader, långa telefonsamtal, filmkvällar, syjuntakvällar och firande av min födelsedag:)

Denna helgen har varit lugn och mysig, i fredags var vi i skolan tills 12, sen blev det zumba, handling och tacos framför tv:n. Tog mig en välförtjänt sovmorgon igår innan det blev en heldag på stan med Hanna, lite shopping och en låång lunch på Wayne´s coffe. På kvällen blev det vin med Emelie och Elin och en riktigt rolig, spontan utgång! Idag har jag städat lite hemma, tränat zumba och haft Emelie här på en mysig avslutning av veckan: soffhäng framför "Solsidan" och "Big Brother".

I juni blir jag färdig sjuksköterska, känns både spännande och läskigt att bli färdigutbildad. Men jag har i alla fall fått jobb på sjukhuset under sommaren vilket känns riktigt skönt! Sen vet jag inte vad det blir, vill nog bo kvar i Karlstad under hösten, men Göteborg är också lite lockande...Men det löser sig väl under sommaren. Först ska jag ha 6 veckors praktik på barnavdelningen, ska bli så kul och jag hoppas att jag kommer trivas.

Nej nu blir det sängen, har grupparbete imorn så det gäller att vara pigg!