Resedagbok

Sitter och skriver på resedagboken från Kina resan, tänkte den skulle bli klar tills pappa fyller år i maj, men vet inte om de går. Är på tredje dagen av fem veckor och har skrivit 11 sidor...så de kommer nog dröja ett tag. Men det är kul att kunna drömma sig tillbaka!

http://persontours.blogg.se

Fredag kväll i Karlstad

Idag har ja vart på stan med Bettan och shoppat lite, blev två rea - tröjor:P Sen åt vi korvstroganoff med ris hemma hos mig, stackars Bettan är fortfarande sjuk:(

Nu har ja städat här hemma, blir nog sista storstädningen i denna lägenheten förutom när ja flyttstädar. Grannen verkar inte ha de speciellt bra, han svär och skriker och verkar helt galen...har gjort de i tre dagar nu, Tobbe hade också hört det häromdagen..

Ska äta smörgås och kräm och kura ner mig i soffan framför Let´s dance och läsa boken om tsunamin vi ska läsa till denna kursen. "När livet stannar" av Malin Sävstam, jättebra bok men väldigt hemsk, usch de går verkligen inte att låta bli att grina...

Imorrn kommer Jojo och gör mig sällskap:) Då blir det bio, I taket lyser stjärnorna, ska bli skojsigt!!


Favoriter

4 av mina favoritprogram.
* One tree hill
* Greys anatomy
* Desperate housewives
* Brothers and sisters

4 saker jag gjorde igår.

* Hade föreläsning
* Fikade med Hanna på stan
* Hämtade ut böcker till kursen
* Skrev brev

4 saker jag ser fram emot.
* Sommaren
* Fylla 21:)
* Trysil v 9
* Flytta:D

4 favoriträtter.

* Tacos
* Pasta, pesto å kyckling
* Fläskfilé och bakad potatis
* Enchiladas

4 saker på min önskelista.

* Resa
* Att det blir vår och sol
* Att nån vill hyra min lägenhet så ja kan flytta
* Att ja snart kan träna:P

4 personer jag utmanar.
* Den som vill:P

Flytt snart:D

Nu har ja skrivit kontraktet till nya lägenheten:D Flyttar senast 1 april, kanske mitten av mars om nån vill flytta in i min tidigare:D Vill flytta nu och börja möblera och kunna laga mat i ugn!! Å bada badkar:P

Har vart på stan och fikat en sväng med hanna nu, och hämtat ut några kursböcker som ja ska börja läsa sen..

Jojo kommer nog upp i helgen me:D Då blir de mat och bio:D

Nej nu ska ja städa lite, sen blir de läsning för hela slanten. Ledig imorrn me, va ska man hitta på då? De blir nog lite shopping bettan, för jojo kommer på lördag.


Tacos:)


Emelie och Bettan är normala...:P


Födelsedagsbarnet Cissi:)



Tack för den goda maten Cissi!

Tjejmiddag:)

Ikväll blir det tjejkväll hos Cissi, som fyllde 26 igår:) Ska bli gott me tacos och nån förrätt och efterrätt:D Är superhungrig nu, har ätit två knäckebröd idag (har vart sjuk). Som tur va är alla lite småsjuka så ja smittar nog inte ner nån:P

Idag har de blivit soffan och massa näsdukar..å plugg...men imorrn blir de Åmål och släktkalas på söndag:)

Har fått lägenheten me:D:D Flyttar den 1 april tror ja, om ja inte får bort min tidigare:D

Foton från tentafesten:)

Har kopierat dessa av Pernilla, eftersom ja själv glömde kamera:( Men så här såg de ut i lördags!



Anders, Pernilla, Victoria, Carro och Björn



Kolla Theres hår:P


Pernilla, Sandra och Petra

Jag och Anders va på festhumör:)


Petra och Jonas:)


Cissi och Björn va glada:P

Nu ska ja gå på friskis, bas pass mellan tolv och ett! (Om ja orkar ge mig ut i snön...) Sen blir de nog IKEA en sväng om Bettan är lite friskare!

Vårterminen börjar:)

Då har man redan gått en termin då, de gick ganska fort tycker ja:) Idag börjar vi läsa hälsopsykologi, ska bli riktigt kul! Går typ bara tre dagar i veckan också, så man kanske hinner hitta på lite andra saker än att bara plugga på veckorna:)

Igår blev de släktkalas, först för tobbes syster, sen åkte ja till mormor som fyllde år:)

Idag måste ja börja på friskis, de här går inte!!! Det är medel ikväll så blir nog de, och kanske aerobics imorrn om ja inte har värdens träningsvärk..åkte lite skidor igår iaf:D De blir de mer av i Trysil vecka 9:D

Nej nu ska ja göra klart pannkakorna och sen till skolan!


Kul kväll igår:D

typiskt att ja glömde kameran, hade vart kul å ha lite bilder på alla klasskompisar:) Men men kanske kan få nåra av Cissi sen.

Mötte Therese vid bussen vid sju, sen åkte vi till Nilla, hittade rätt tillslut. Där drack vi vin och hade lite förfest. Runt nio gick vi typ två trapphus bort till klassfesten, där det va ca 10 från klassen. Sen droppa de in några till under kvällen och de va jättekul! Man lärde känna några nya ansikten:P
Alla tog bussen in till stan vid elva, den va knökfull så de va bara till att sitta i knät på varandra. I stan gick de flesta till Blue moon, men ja, therese och några andra 88:or fick gå till Nöjes, men de va görmycke folk där så de ångra vi inte:P

Senare kom Emelie, Bettan, Marlene och Ina å vi dansa te de stängde:) Görkul att träffa Marlene, va typ ett år sen!!

Går inte att sova när man har en granne som har annorlunda dygnsrytm och har party varenda morgon på helgen.......

Runt ett kommer Tobbe och hämtar mig och så åker vi till Åmål, släktkalas för hans syster så de ska bli gott me smörgåstårta och fika:D Är såå hungrig, vill ha köttfärsås å spagetti men har inget av de hemma...ska nog göra pannkakor:P

Tentafest:)

Sitter här i min lya och förfestar själv, ska snart åka upp till Kronoparken där det är fest på tre ställen:) Ska först till Pernilla och förfesta, sen blir de klassfest hos Karin, hoppas de inte är alltför många som kommer då hon bor i en etta:P Blir intressant:P Sen möta Bettan, Marlene och Ina för att åka till Nöjes:D

Tentan kändes ganska bra, så ja hoppas känslorna stämmer:P Ska firas iaf, för nu är första terminen klar:D:D Bara fem terminer kvar sen tar vi examen:D

Tobbe har vart här sen igår, vi hyrde Transibirean, en jättespännande film som ja inte hade velat se innan vår resa med tåget! Sen köpte vi take away på Kebabhouse, orkade inte laga mat å ja kom hem halv åtta från pluggandet i skolan..Men nu har han åkt till Furhem så ja fick inte så mycket hjälp med att locka håret..

Shit!

tentan kommer gå så dåligt, vi har sutte här hela dagen å vi kan fortfarande inte hälften av grejerna:S Nej snart hem å kolla på tv, så får de gå som de går:P
Nej nu kom bettan så nu får vi plugga de sista kapitlen........

Pluggkväll

har nyss komme hem från Bettan, ja, Therese och Emelie va där några timmar nu på kvällen och hoppades att de skulle gå lättare att plugga då..men inte direkt, typ den första timmen sen gick de segt..men men de får gå som de går, har ju en dag kvar att plugga.

Tobbe va här och hälsade på mig en sväng innan han skulle på hockey med Furhem, ja vill också på hockey nån gång, känns som om det hör till när man bor i Karlstad.

Imorrn blir de sovmorgon och sen en liten stund till skolan och försöka plugga in de sista..

Klassfest
på lördag tror ja:)

Nej nu ska ja lägga mig och sova! Gonatt!

Tentaångest:S

som vanligt..känner att man inte har hunnit läsa så mycket till denna som till de andra, kan bero på att vi haft jullov och att ja inte öppnade boken på två veckor då..jaja vi gör vårt bästa iaf, satt i bibblan mellan åtta och fyra idag.
 
Sen blev de en långpromenad med Hanna runt Herrhagen och Marieberg, inne på Mariebergsskogen var de några barn som åkte skridskor, såg så mysigt ut att vi också blev lite sugna, men såg inget ställe att hyra på. Så vi gick en sväng genom stan innan vi gick hem.


Tacos:)

Tänkte ta mig en varm dusch innan ja skulle plugga, men då blev de värsta översvämmningen i hela badrummet å inget vatten åkte ner:S Ringde pappa och fråga va ja skulle göra, sen fick ja gå till hagahallen med halvschamponerat hår nertryckt i mössan för att köpa en sugpropp och handskar..de är i dessa situationer det är bra att bo nära en affär:P Sugproppen var ju för liten för själva hålet, så den funka ju inte, å orka gräva där när de lukta apa..ska ringa å felanmäla imorrn å hoppas nån vänlig vaktmästare vill göra de åt mej..

Har försökt plugga lite men man blir ju hypokondrier:S Tumörer, ateroskleros, hjärtfel å massa grejer som man inte gärna vill få..men med alla symtom och orsaker känns de som om man har ganska stor risk att få de ibland..:S Så ja la ner de å satte mig vid tv:n å ser nu på desperate å försöker skrapa ur en omogen, stenhård avokado som ska va så nyttigt (men totalt smaklös enligt mej).

Måste lägga ut lite sommarbilder på min söta syster, när vi va på Orust i somras:)




Gonatt!
Imorrn blir de frågestund på morgonen och sen pluggkväll med Emelie å Bettan:)

Pluggdag

Jag, bettan och Emelie har suttit i bibblan till halv åtta, lärde oss väl lite mer än innan:P Nu ska ja laga kyckling och bacon röra med ris, hoppas de smakar bra:P Annars blir de tv:n ikväll, och sängen tidigt!

Tacos:)

Tobbe kom hit vid sex, och då hade ja gjort tacos och dukat upp här hemma:) De va uppskattat:P Har vart på bibblan och lånat böcker till nästa kurs, så nu fattas det bara en.

Nej nu ska vi gå te Hagahallen, tobbe skulle handla nån tidning att läsa när ja pluggar.
Lägenhetsmöte imorrn, hoppas de går bra!:) Sen pluggdag i skolan...


Hemma igen:)

åkte hem med fyratåget idag, så nu sitter ja i soffan och pluggar och käkar grillchips, mums:D Har bara skola imorrn sen är de "ledigt" resten av veckan, men vi kommer nog hänga i biblioteket och försöka få in alla möjliga sjukdomar vi ska kunna tills tentan på lördag..

Har fått ca 200 foton som ja har beställt, så ikväll blir de inramningar:) Måste få upp lite kort i alla ramar som hänger på väggen med okända reklamfolk på..

Igår blev de en lugn kväll, var hos tobbe en stund och sen gick vi förbi servus och hem till mig, där vi såg Tina Turner filmen med päronen:) Skönt med sovmorgon imorse iaf!

Nej plugg nu!!

Trött...

oväsendet här hemma!! Åkte med Hanna och Robin hem vid elva imorse, lånade några skolböcker på bibbland i Åmål och gick hem till mej sen. Alla hemma har vart sjuka dom senaste dagarna så ja trodde de skulle vara lugnt och skönt så att jag kunde sitta i köket och plugga (tenta om en vecka:S ) Men nej då, päronen håller på att storstäda för fullt, dammsuger, tar bort julgrejer och allt möjligt som typ händer några gånger per år annars..men just idag..funderar allvarligt på att åka tillbaka till min tysta och fridfulla lägenhet...

Nej ja och Jojo gjorde en vegetarisk paj i stället, får plugga imorrn...

Är så sugen på att börja en matlagningskurs, det startar massa roliga i februari, typ Italiensk mat, baka, chokladkurser å massa annat skoj:D Visst de kostar lite, men kul vore de:D

Lugn kväll

har nyss komme hem från Hanna, vi kolla på let´s dance och åt lite kvällsmat efter bion, som var görbra! Lång men spännande:) Mycke godis blev de också:P

Nu ska ja plugga en (väldigt) liten stund, sen sova, för imorn blir det hem till Åmål en sväng. Måste plugga så himla mycke, har typ inte läst nåt inför tentan än:S

Aja, nu ska ja sova, nattinatti!

Bio ikväll:)

Ska snart till torget och möta Bettan och Emelie, vi ska på Australia med Hanna och en i hennes klass:) Tre timmar lång är filmen, så de gäller att bunkra upp med godis och popcorn:P

Idag hade vi föreläsning åtta till tolv, va så trött och ofokuserad, men ja tror den handlade om njuren..tenta nästa lördag, kommer ju gå sådär:S Klarade mikron iaf, fick tillbaka den igår:D Så nu är de bara den sista svåra kvar innan vi ska läsa psykologi:D

Nej nu ska ja göra mig iordning!

Seminariedag

De gick riktigt bra, våran grupp fick VG hela bunten:) Kände mig inte så jättepigg då men sen när ja kom hem blev de bättre, lagade korvstråganoff och ris, mums!
Sen blev de lite plugg och en promenad till Claes Ohlsson med hanna, så nu har ja en egen skrivare:)  

Ska på nån intervju eller nåt till det bolaget där ja sökt lägenhet på tisdag, känns lite skumt men:P

Nej nu ska ja käka apelsin och kiwi, vitaminer i massor, och bli frisk!!


Sjuk..

i onsdags när ja kom hit så fick ja helt plötsligt jätteont i halsen, och igår i skolan blev de värre och värre. Så det blev en varm dusch och sängen en stund när ja kom hem. Men eftersom vi har seminarium idag kom bettan en stund på kvällen och vi försökte lära oss allt. Men sen blev de soffan, en film och korv med bröd:P

Orkade inte gå på föreläsningen imorse, bättre att vara hemma tills ett och orka gå på seminariet tycker ja..käkar huskurer för fullt men det hjälper inte...:(

Vill inte ha seminarium!!!!!:(

Dagens lista

Humör: Lite blandat..redan hemlängtan men kanske lite skönt att vara själv också
Gjort: Sovit, ätit rostat bröd, sagt hejdå till familjen och Tobbe, sitter nu på tåget till Karlstad
Planer : Packa upp allt, storhandla, tvätta, plugga och sova
Ser på: Den lilla snön som finns i Grums
Lyssnar på : Tågets mysiga spårljud
Läser: Bloggar
Dricker: Inte nått, har dock en festis i väskan
Äter: Mammas matlåda när ja kommer fram
Bästa: Hmm..kanske att tågbiljetten bara kostade 25:-
Sämsta: Att lovet är slut
Vill ha: Sällskap och ledigt!!

Tillbaka till studentlivet..

sitter på tåget nu, inge kul att säga hejdå till tobbe och familjen..Men de är ju bara en timme bort så ja vet inte varför de känns så jobbigt egentligen:P Hanna kommer och möter mig och hjälper mig med all packning, tack:D

Sen blir de till att packa upp allt, handla, tvätta och plugga, så ja ska nog kunna fördriva tiden..

Klippte mig lite igår me, ska spara ut till långt hår så de syns inte direkt..sen tonade johanna håret med mörk mahogny, så nu är ja rödbrunett:P

Larsson: De finns såndär hårkliare på netto nu för typ 30 spänn sa johanna:P

Nej nu ska ja njuta av den sista ledigheten:)

Rhodos med Hanna juni 2008, längtar tillbaka till värmen!!

Snart slut på lov..

usch imorrn åker jag tillbaka till karlstad..käner verkligen inte för de nu när man har vart hemma så länge..Så ensamt att komma till lägenheten å sitta där å stirra i väggen hela kvällen, kanske plugga lite..

Jaja känns väl kanske bättre när man väl är där..

Vattenpalatset:)

Idag har ja vart på vattenpalatset i vänersborg med tobbe, jojok, sara och larsson. Härligt med bubbelpool och bastu! Blev mest sånt, lite åk i rutchkanorna..sen blev de mat på MAX vid överby, inge gott men:P

Nu ska ja ta de lugnt å njuta av mina sista lediga dagar hemma, vill inte åka tillbaka...

Nytt år, nya möjligheter

Nyår firades först hos familjen edqvist med våran, cissis och hannas familjer. God mat med potatisgratäng, kyckling, fläskfilé, baguette, sallad och annat smaskigt!

Runt nio åkte vi "yngre" till Hannas källare och gjorde iordning för party, sen började lite folk komma. Vi blev inte så jättemånga men de va jättekul ändå! Dans och drinkar, sedan nedräkning till tolvslaget:)  Sen blev det dans tills halv tre, när alla var trötta.













Inväntar tolvslaget




Lång sovmorgon igår, sen pizza på ceylan, otroligt dålig service! 50 minuter för att få pizza, och inte ens en ursäkt för att vi fått vänta så länge. Men förstår ju att dom säkert hade många pizzor som skulle hämtas, men 50 minuter var alldeles för länge!

Idag ska ja till stan med mamma och jojo, sen plugga lite och hoppas att Larsson kommer hit en sväng:) Åker tillbaka till Karlstad på tisdag, hittade en biljett för 25:-, så de gäller att passa på:P