Ryskt visum:)

Japp, imorse åkte ja å pappa me 7 tåget te Gbg för att fixa det ryska visumet, det svåraste av dom alla med andra ord..resebyrån hade skickat expressbrev till ett postkontor i gbg där ja hämtade ut visumsupport och voucher, som vi var tvugna att ha när vi sökte. Sen skyndade vi oss att hämta farmors visum hos kinesiska ambassaden, hoppade på spårvagnen och åkte till ryska ambassaden, som naturligtvis öppnade tio, så vi hängde vi grinden till de öppnade, tillsammans med en rysk tant, en rysk barnfamilj å tre affärssnubbar..alla skyndade in för att komma först, men vi hamnade väl trea tror ja, efter de ryska typerna. Å de tog tid!!
Först stog tanten å stre me gubbarna på ambassaden jättelänge på ryska, verkade väl inte gå sådär superbra..när hon äntligen var klar kom barnfamiljen och även dom tjaffsade me gubbarna där inne om en massa saker å ringde å grejade, så vi blev lite nervösa att de inte skulle gå så lätt..
men när de va våran tur så va dom trevliga och undrade vad vi ville, och pappa visade den snabba kartskissen vi ritat ihop för att förklara resan..och de två gubbarna stog å diskuterade å pekade på ryska å sen kom en tant å blev intresserad å lyssnade å vi stog där å väntade å höll tummarna..å sen gick de fint, vi lämnade in alla papper, fick ett kvitto, ställde oss i nästa kö till kassan för att få ett inbetalningskort som skulle betalas in samma dag och sen skulle vi tillbaka med kvitto..dåligt system måste ja säga!! Så vi fick skynda oss till banken som (som tur var) låg mitt emot konsulatet, betala in visumkostnaden och tillbaka med kvitto..Då var klockan elva och tåget gick 11.07, inte en chans med andra ord..så de blev fyra timmar på ett café vid stationen eftersom pappa jobbade å ja inte ville gå i affärer..åkte me tretåget hem å nu försöker vi få in tv4 så vi kan se let´s dance, men de verkar inte bli så:(

Hovfjället med familjen imorrn:D Hoppas på mycke snö!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback