Julstämning:-)

Pratar me Tobbe på msn nu, å vi pratar om hur vi firar jul, så nu har ja fått riktigt julstämning!! Traditioner är till för att följas, och så blir det iår me:-)

Persons jul ser ut såhär:
* Jag, pappa å Johanna åker till farmor en eller två dagar före jul, åker först till Karlstad, där vi julhandlar de sista klapaparna(detta kommer jag tydligen att missa iår:(:( ) Sen åker vi vidare till farmor, där det väntar mat på bordet och julmys:-) Granen är varje år en surprise, eftersom farmor har en lite annorlunda syn på hur man väljer gran. Hon tar den det är synd om, ett år blev det en som var en halv meter lång(för den såg så ensam ut), förra året var de en liten skran med tre barr..så vi köpte en platsgran till henne i julklapp:P Men ja saknar ändå att varje jul se fram emot årets version av gran..hoppas hon skaffar en egen ändå!

* Jag och Jojo sover nere i "reserummet" där farmor har filmer, böcker och grejer från alla resor. på julaftons morgon så vaknar man, det pirrar i magen lika mycket varje år. Vet inte var det är, men just att familjen är samlad, att man har tid att bara vara med varandra, äta god mat och ha kul. Alla ljus, julmusik, julgodis och julklappar gör inte saken sämre direkt:p

* Alla äter frukost tillsammans(utom kanske pappa som sover), sen går jag, farmor och Johanna till ålderdomshemmet, där vi önskar god jul till alla som farmor känner. Sen går vi hem och börjar laga julmat. Äter gröt och sedan maten.

* 15.00 Kalle Anka såklart!! Ingen jul utan kalle!! Absolut viktigast på hela dagen! Ser på det, ropar på farmor när det är lady å luffsen, eftersom hon i övrigt är lite emot disney.

* Jag är tomte hos grannarna, sen kommer deras farfar till oss och tomtar. Öpnnar paket, äter julgodis å ser svensson svensson.

* Lägger pussel(som farmor brukar få) och äter ännu mer godis.

*23.30 åker vi till midnattsmässan i Eda kyrka, där det är ljus och fin musik, hör oxå till julen!

* Kommer hem och hoppas att julen ska bli lika bra nästa år!

Ha de!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback