En dag som servitris ser ut så här:
Idag vaknade ja av klockan tio..men ändrade larmet te elva..sen halvsova ja te mamma ringde. Nu har ja hängt tvätt, ska kolla på vänner å äta gröt:-) Funderar på å gå te bibblan för å skriva ut nåra intyg, men de får nog bli en annan dag. Inatt låg kissen å sov på min mage, helt lugn va han!! Kanske berodde på att han fick en hel låda me kycklingrester igår:P
Idag blir de nog ganska lugnt på jobbet, är inget bokat å så är de ondag..så vi får hoppas på de:P
Såhär ser en vanlig dag på restaurangen ut:
Först när ja kommer dit så städar ja toaletterna & skurar golvet. Sen dammsuger jag hela restaurangen+ skurar golvet. Sen dukar jag upp de bord som de fattas grejer på, fyller på salt & peppar, byter värmeljus(ca 100 st..) Sen bär ja ut uteserveringen ( tycker de e lite fånigt å ha de i december, ja menar va många sitter ute å äter när de e 10 minus??) å tre stora, klumpiga lyktor som ja ska ha facklor i(men de jobbiga e att efter en dag me fackla i å är dom helt svarta av sot, vilket jag måste torka ur varje dag, vilket leder till att ja ser ut som en sotare me kolsvarta händer..frächt när ja serverar..) å tre tunga krukor me ljung..Sen fyller ja upp kylen med dricka, ställer in vattenflaskor och gör i ordning kaffemaskinen. Sen putsar ja bestick å ställer ut glasen, en diskar ja de som alex använt, sen tänder ja alla 100 ljus och vi öppnar. Detta ska hinnas med på en timme:P Brukar väl gå sådär:P
Sen väntar man på att de kommer gäster, vi brukar turas om att gissa hur många som kommer, när och vad de äter:P Har haft rätt en gång:p Men för de mesta kommer de första runt fem, å en kommer de folk under kvällen te vi stänger halv tio. När några kommer, säger man välkommen och visar dom till ett bord, sen ger man menyn och frågar om de vill ha nåt å dricka först. Sen hämtar man de å väntar på att de ska se klara ut, När de gör de tar man upp beställningen, ger den te alex, om börjar laga maten. Efter max 20 min är den färdig, då serverar man. Sen efter en liten stund frågar man om de smakade bra. När de ätit färdigt så dukar man av och frågar om de vill ha dessert eller kaffe, ger dem dessertmenyn och lagar kaffe. Sen när de e klara me de frågar man om dom vill ha något mer. Annars sitter de kvar tills de vill betala.
När vi har stängt så är det dik som gäller, brukar ta ca en timme, om de inte har vart mycke folk. Sen diskar jag kaffemaskinen, tar in uteserveringen, räknar kassan, dukar borden, tar ut soporna, skurar alla arbetsbänkar, torkar golvet och larmar å låser. Sen åker ja hem å vilar:D
Där ser ni mitt liv tre veckor till:P
Ha de!
Idag blir de nog ganska lugnt på jobbet, är inget bokat å så är de ondag..så vi får hoppas på de:P
Såhär ser en vanlig dag på restaurangen ut:
Först när ja kommer dit så städar ja toaletterna & skurar golvet. Sen dammsuger jag hela restaurangen+ skurar golvet. Sen dukar jag upp de bord som de fattas grejer på, fyller på salt & peppar, byter värmeljus(ca 100 st..) Sen bär ja ut uteserveringen ( tycker de e lite fånigt å ha de i december, ja menar va många sitter ute å äter när de e 10 minus??) å tre stora, klumpiga lyktor som ja ska ha facklor i(men de jobbiga e att efter en dag me fackla i å är dom helt svarta av sot, vilket jag måste torka ur varje dag, vilket leder till att ja ser ut som en sotare me kolsvarta händer..frächt när ja serverar..) å tre tunga krukor me ljung..Sen fyller ja upp kylen med dricka, ställer in vattenflaskor och gör i ordning kaffemaskinen. Sen putsar ja bestick å ställer ut glasen, en diskar ja de som alex använt, sen tänder ja alla 100 ljus och vi öppnar. Detta ska hinnas med på en timme:P Brukar väl gå sådär:P
Sen väntar man på att de kommer gäster, vi brukar turas om att gissa hur många som kommer, när och vad de äter:P Har haft rätt en gång:p Men för de mesta kommer de första runt fem, å en kommer de folk under kvällen te vi stänger halv tio. När några kommer, säger man välkommen och visar dom till ett bord, sen ger man menyn och frågar om de vill ha nåt å dricka först. Sen hämtar man de å väntar på att de ska se klara ut, När de gör de tar man upp beställningen, ger den te alex, om börjar laga maten. Efter max 20 min är den färdig, då serverar man. Sen efter en liten stund frågar man om de smakade bra. När de ätit färdigt så dukar man av och frågar om de vill ha dessert eller kaffe, ger dem dessertmenyn och lagar kaffe. Sen när de e klara me de frågar man om dom vill ha något mer. Annars sitter de kvar tills de vill betala.
När vi har stängt så är det dik som gäller, brukar ta ca en timme, om de inte har vart mycke folk. Sen diskar jag kaffemaskinen, tar in uteserveringen, räknar kassan, dukar borden, tar ut soporna, skurar alla arbetsbänkar, torkar golvet och larmar å låser. Sen åker ja hem å vilar:D
Där ser ni mitt liv tre veckor till:P
Ha de!
Kommentarer
Postat av: Hanna
Låter mycket givande måste jag säga..eller inte så:P
Postat av: Micha
Nej kanske inte, men lite lärorikt är de allt:P
Trackback